Zo van dat je denkt.. eeeuuuhh?

Soms heb je gewoon dat je even lekker van je af wil schreeuwen. Gewoon ff lekker zeggen waar je zin in hebt. Uiteraard ga ik dat nu ook weer niet doen 😉 Je kunt niet altijd zeggen wat je denkt en als je al zegt wat je denkt dat loop je de kans daar anderen weer mee te kwetsen enzo en dat wil ik dan ook weer niet.

Goed terug naar nu, gisteren al flink over lopen zeuren over de plannen van het kabinet om een aantal onbemande vliegtuigen aan te schaffen voor defensie. Ik heb begrepen dat dit grapje rond de 200 miljoen moet gaan kosten. Nou weet ik niet in welke wereld zij leven maar in die van mij is het krabbelen. De vooruitzichten zijn slecht en als je net als ik dagelijks naar de business berichten luistert dan zakt de moed je in de schoenen en zou je het liefst een touw kopen om er een einde aan te maken.. helaas is de touwprijs inmiddels tot grote hoogte gerezen dus dat is ook geen optie.

200 miljoen bij defensie voor onbemande vliegtuigen dus. 19000 mensen krijgen ontslag bij defensie omdat er in plaats van 8.4 miljard slechts 7.8 miljard beschikbaar is .. Ik oordeel niet zo snel en weet dat politiek een ontzettend ingewikkeld spel is. Er zal zonder twijfel een reden zijn dat ze dit willen doen. Een order van een groot bedrijf of andermaal een wit voetje halen bij onze westerburen. Ook begrijp ik dat we niet weg mogen lopen voor onze verantwoordelijkheden. We kunnen en mogen niet alles overlaten aan de grootmachten van de wereld. Daar hebben ook wij een stem in.

Maar hoe verkoop je zoiets? 200 miljoen extra voor onbemande vliegtuigen. Met ons geluk is bij de eerste en beste inzet van zo’n ding er sprake van een calamiteit en staat het ding werkeloos op een strand ergens in een land met een onuitspreekbare naam. De politiek hard bezig en achter de schermen aan het onderhandelen over de vrijlating van de bemanning van de onbemande voertuigen.. en uiteraardhet repatriëren van het onbemande toestel. Nou ja gelukkig kost het ons niet zo veel uiteindelijk.. 6 miljoen werkenden betalen volgend jaar maar een paar tientjes voor een aandeel in de onbemande vliegtuigjes die we, volgens de politiek, perfect in kunnen zetten bij al die enorme evenementen die wij hebben in Nederland..

Over geldverspilling gesproken, vandaag veel ophef over een zekere invloedrijke persoon bij Buma stemra. Omdat we in een land leven waar we uitgaan van onschuld tot dat schuld is bewezen oordeel ik ook niet over. Dat het raar is staat allerminst vast. Schijnbaar zou de man in kwestie een geschil tussen een auteursrechthebbende en de buma kunnen oplossen door er zelf tussen te gaan zitten en dan als fee 33% daarvan op te eisen binnen zijn uitgeverij. Nogmaals wat daar van waar is of niet zal de toekomst uitwijzen maar het is natuurlijk een beetje apart dat een bestuurslid van een organisatie die dit soort belangen behartigd ook nog een uitgeverij te hebben, in de muziek op Curaçao. In mijn beperkte wereld heet dat belangenverstrengeling en moet je wel van hele goede huize komen als je die schijn tegen wilt gaan. Laten we zo zeggen.. het helpt hem niet met zijn zaak denk ik..

Ze waren natuurlijk al in het nieuws ergens begin van de zomer wat betreft de ietwat hoge beloningen (zeg gemiddeld 2 x Balkenendenorm) en daar komen de komende weken schijnbaar kamervragen over. Nee echt handig is het niet om in dergelijke instellingen zulke problemen op te zoeken.. en ja ook ik betaal netjes mijn Buma Stemra contributie elk jaar dus in die context mag ik er best wat over zeggen en denken. Ik ben erg benieuwd wat hier uitgaat komen.

Dan als laatste, we zijn op zoek naar een andere auto, gewoon een eenvoudig bakkie die goedkoop is en ook rijd. Al zoekende over het internet vind je best leuke aanbiedingen maar toch al te vaak is het wel iets dat je stopt van kopen. De absolute nummer 1 in mijn ergenis en “zakdermaarlekkerin” top 1 zijn de “afleveringskosten”

Wat zijn afleveringskosten? De auto staat te koop en kost 100 euro.. ja doe maar dan.. tof.. oh er komen 295 euro aan afleverkosten bij? Wat zijn dat dan? Ooohh olie, schoonmaken, rijklaar maken enzo..

Weet je.. laat die olie maar zitten, vergeet dat schoonmaken en rijklaar maken? Hoezo.. rijd hij niet dan? Staat er in de advertentie niet bij ” Te koop leuke auto voor weinig maar rijd niet.. wilt u ook rijden dan komen er 295 euro afleverkosten bij” … zucht

Hoe zou dat gaan bij de Appie?

“dag mijnheer, ik zie dat u aardappelen uit de bonus heeft gekocht? Uitstekende aankoop maar ik wil u er wel op wijzen dat de afleverkosten voor deze aardappelen niet in de prijs zijn meegenomen. We moeten ze nog wegen, afrekenen en niet te vergeten van de linkerkant van de lopende band over de scanner naar de rechterkant van de band brengen.. ”

zucht.. gelukkig zijn er ook zat garage bedrijven die dat soort onzin niet doen en gewoon zeggen wat iets kost…

zoooo dat is lekker 🙂 nu.. koffie en andere veel belangrijkere zaken die mij in het leven bezighouden…

Deze blog is u gratis aangeboden.. exclusief afleveringskosten uiteraard…

 

 

4 thoughts on “Zo van dat je denkt.. eeeuuuhh?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.