Niet al te veel woorden #tvoh

Nee ik maak er niet al te veel woorden over vuil maar wel een paar. The Voice of Holland, een show met pretenties. Het anders doen, geen afzeik tv maar gewoon opbouwend en stimulerend. Dat was de gedachte die overgebracht werd aan Nederland.

Al vanaf dag 1 was er gezeik, de contracten afgesloten met de deelnemers zijn gelijk aan de grip van de OostSulawesie wurgslang (en dan de witte niet de blauwe!) Voor jaren zitten de deelnemers die winnen vast aan de ijzeren klauwen van de producent. Maar goed dat is een eigen keuze en ik zou het nog begrijpen ook als je je geluk zoekt in de muziekwereld. Het hele wereldje hangt aan elkaar van goedgebekte smoothtalkers die je allemaal gouden bergen beloven. Ze laten je keihard vallen als het ff niet lekker gaat. Gelukkig zijn er ook een paar goede die gewoon toegeven dat ze het doen om er winst mee te maken. Noem me gek maar iemand die dat zegt is gewoon eerlijk en kun je meer vertrouwen dan hen die alleen maar mooi lullen.

Maar goed ik dwaal af, the voice dus… Het begon best aardig. Niet afzeiken en gewoon zeggen wat goed was en uiteindelijk kreeg de beste een plekje. Maar langzamerhand werd mij in ieder geval duidelijk dat het echt nergens over ging. Optredens die echt nergens over gingen ontvingen lovende kritieken van de heren en dame jury. Eerst denk je nog dat je het niet goed begrijpt. Om in de woorden van van Gaal te denken “zijn jullie nou zo dom of ben ik nou zo slim”. Dan verdenk je het geluid op de TV, wellicht horen wij wat anders dan de mensen daar. Maar nee hoor ook niet. En dat gaat maar door.

Met name de dame die Ewbank heet krijgt lovende kritieken en is geweldig, kippenvel en prachtig. Nou weet ik niet welk programma zij zitten te bekijken maar in mijn kleine wereld kan ik je vertellen dat;

ja kippenvel, van ellende. Een hand met nagels over een krijtbord is mooier om aan te horen

Prachtig? ja het moment dat de laatste noot is gevallen en de gouden rust van stilte mijn oren weer vult.

Geweldig? Ja geweldig niets. Tuurlijk zingt ze beter dan ik maar het is een kunstje. Zacht stemmetje achter de piano. Geen power geen niets. Piepend en hijgend wurgt ze zich door de nummer heen. En niet een keer maar keer op keer.

Er even over nadenkende kun je maar tot een conclusie komen. Nee ze zal vast haar weg niet naar boven ge****t hebben zo dom zullen ze ook niet zijn maar ze ziet er best aardig uit en heeft op zich de uitstraling om een sterretje te zijn. Ik zeg iets meer beats, autotune en een verdomd goede producer en zelfs zij kan zingen. Het zal dus uitstraling zijn … en wellicht dat haar broer er iets mee te maken heeft. hardop zeggen kan wel maar zonder bewijzen is dat als poepen terwijl je probeert te fietsen ergo “niet handig” maar goed is het raar om dat te denken?

Sarina, een prachtige vrouw met een stem waar menigeen jaloers op is krijgt de dikke vinger en mag vertrekken, piepstem Ieewbank mag door?

Nou ja allemaal speculatie en allemaal mijn mening. Ik vertegenwoordig niemand in dit blog en zeg een beetje wat ik denk en voel. Wat ooit leuk begon is wat mij betreft de grootste farce van 2010/2011 geworden. Maar goed de bedenker en uitvoerder zit er een stuk warmer bij dan ik dus ik zal zonder twijfel ongelijk hebben.

De rest van de show ben ik echt weg, in mijn iglo in Siberie weg van alles wat met The Voice te maken heeft. Liever in een bak met Piranha’s op een bedje van Tarantula’s dan the Voice.

Zo dat ben ik kwijt en nu houd ik mijn pretbekkie er verder over 😉 U kunt weer doorlopen, nothing to see, keep walking nothing to see here…

7 thoughts on “Niet al te veel woorden #tvoh

  1. Menno,

    Dat is de muziekwereld, that´s showbizz… vergeet niet dat het publiek Sarina heeft weggestemd.
    De deelnemers genieten van hun optredens en ik als kijker ook. Verder kiezen de deelnemers er zelf voor om mee te doen aan zo´n commercieel programma.

  2. Ik vertrouw die publieksstemmen ook niet, we zijn toch niet massaal doof voor Missy Ewbank? Maar als muzieklover kijk ik wel, als was t maar om op twitter met elkaar te kunnen lachen. Altijd maar principieel zijn is soms vermoeiend Menno 🙂 Het was al zo bij Idols, Roger van later Intwine hield bewonderenswaardig zijn poot stijf 🙂

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.