Mijn dingetjes…

We hebben het zo druk, doen elke dag zoveel en de tijd geeft ons maar zoveel.. Mensen bellen, werken, prive en alle input op de mail, social media en televisie. Elke dag gaat in een waas voorbij en soms vergeten we even tijd te reserveren voor dat wat belangrijk is. Tijd voor jezelf, tijd voor je familie, kinderen, vrienden en tijd voor jezelf.

In een drukke wereld als die van ons is tijd een schaars goed. Ik merk aan mijzelf hoe ik aan het veranderen ben sinds mijn moeder Alzheimer heeft. De toch al zo schaarse tijd die we hebben besteden we al te vaak aan onzinnige acties die op dat moment oh zo belangrijk lijken. In retrospectief blijkt dat vaak een misvatting en is de tijd verdwenen aan feitelijk niets.

Waar wij uitkijken naar dingen die komen gaan is de belevingswereld voor iemand met Alzheimer tijdloos. Elke tik van de klok zegt ze niets meer. Het ritme van de dag verteld ze niet zo veel meer en het is dankzij de hulp dat ze gaan slapen, eten of plassen. Tijd is een zinloos mechanisme dat alleen maar bijdraagt aan de vaak hopeloze situatie. Elke seconde die verstrijkt sterft er iets in de hersenen van mijn moeder. Elke seconde die verstrijkt verdwijnt ze verder in een moeras van onwetendheid en aftakeling.

Tijd is te kort voor ons.. maar vaak te lang voor mensen als mijn moeder…

Neem de tijd.. en geniet van alles om je heen.. wij kunnen het nog!

7 Responses to Tijd?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.