Beter dan ooit?

Weet je, als je wat ouder wordt dan worden sommige dingen meer helder dan ooit. Sommige dingen vervagen ook en sluit je minder makkelijk bij aan. Zo is er muziek die me echt niet meer kan boeien of comazuipen wat ik dan ff niet meer begrijp. Wat helderder wordt zijn dingen die je eerder nooit zag. Zaken waar je een aanzienlijke prijs voor hebt betaald om te leren.

Zo heb ik een aardige prijs moeten betalen voor waar ik nu ben, vertelde al eens eerder dat ik (in retrospect) best egoïstisch ben geweest. Dacht niet alleen aan mijzelf ofzo.. in tegendeel ik was alleen maar bezig met anderen. Helaas in mijn geval waren die anderen altijd net even verder dan in mijn directe omgeving. Beetje werk, laat werk, veel werk altijd werk. Dan weer een computer voor die en een klusje voor die. Veel te veel tijd achter de computer elke dag enfin joe ket de piktjur 🙂

Het laatste jaar is een aanzienlijke ommezwaai in mijn leven gekomen. Een ommezwaai welke ik eigenlijk nooit echt wilde en welke ik niemand vrijwillig aan wil raden. Wat er wel door gebeurde was dat een vastgeroeste machine door een schok loskwam. Doordat ik in ene dat wat altijd in de buurt was moest missen merkte ik pas wat ik echt miste. Het gevoel van falen op vele manieren maakte heel langzaam plaats voor schuld en missen. Melancholie en “had ik maar” waren de pijlers in elke dag.

Ik kreeg tijd om na te denken, veel te veel tijd… idioot veel tijd. Het moment dat je dan in ene beseft dat je eigenlijk een ontzettende lul ben geweest doet ernstig pijn. Wat is geweest kun je niet meer ongedaan maken, je kunt niet in ene goedmaken wat al jaren niet goed is geweest. Wat wel kan is lering trekken uit je verleden. Ombuigen (lijk wel een coach) naar iets positiefs en aanpakken wat je nooit hebt gedaan.

Dat is exact wat ik heb gedaan. Prioriteiten verlegt, ander committent aangegaan en nieuwe verantwoordelijkheden op me genomen. Met het zweet in de handen heel veel dingen voor het eerst zelf gedaan. Een onuitputtelijke drang naar “zelf doen” en “dat kan ik ook” nam het van me over. Met schade en schande kreeg ik het ook voor elkaar en werk ik langzaam naar het moment waar ik voel dat het gewoonte aan het worden is. Geen verplichting, geen gevoel van moeten maar een prettig gevoel van YES weer gered.

Veel meer tijd besteden aan het aller-dierbaarst in mijn leven omdat dat zo ontzettend goed voelt… Genieten met zijn allen zo vaak als dat maar kan en nieuwe werelden ontdekken. Groei zien in fysieke en mentale opzichten, lachen, huilen, strijden en knuffelen.

Ja als ik het allemaal van te voren had geweten had ik het wellicht allemaal anders gedaan maar achteraf kijk je een koe in zijn kont zij mijn moeder vaak. Het was en is eigenlijk een te hoge prijs maar uiteindelijk heeft het me een aantal onbetaalbare dingen gebracht. De belangrijkste is wel dat ik een betere vader ben geworden gesteund door een fantastische partner. Vader van 4 geweldige kinderen met elk hun eigenaardigheden en kwaliteiten… dat had ik dan toch niet willen missen.. ondanks de hoge prijs.

Nog een paar weken en ik kan weer echt ouder zijn van allemaal en weer elke week meemaken hoe die heerlijke schepsels zich ontwikkelen 🙂 Ik zeg.. doe maar doorkomen!!!

5 thoughts on “Beter dan ooit?

  1. Van achteren kijk je een koe in de kont. Achteraf een koe in de kont kijken is niet smakelijk en klopt qua taal ook niet. Van die dingen zeg maar. Dus.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.