Verplaatsen

Er was een tijd dat ik verplaatsen heel niet prettig vond. Als ik ergens zat dan vond ik het wel best. Beetje gewend aan wat om je heen is en de omgeving. Gewend aan je gewoontes en loopjes. Een jaar geleden kwam daar voor mij bijna acuut verandering in. Van alles wat je bekend en gewoon is in het diepe (moeten) springen.

Viel niet mee, wennen aan een andere omgeving. Wennen aan andere reistijden (van minuten naar uren per dag) en wennen aan het missen van mensen in je omgeving. Door de lange reistijden was het bijna onmogelijk een normale dag te hebben en besloot ik al vrij snel dat het niet onhandig was een aantal dagen in de week over te blijven. Dat betekende alweer verplaatsen want ondanks dat ik nog steeds niet gewend was op mijn nieuwe plek moest ik nog meer wennen op andere plekken. Ik heb mijzelf met grote regelmaat een zwerver genoemd het afgelopen jaar.

En als echte zwerver 2.0 leer je natuurlijk je zaakjes op orde te hebben. Altijd de laptop mee en het absolute minimum waar mijn slaapplaats aan moest voldoen was WiFi 🙂 Dat bracht me weer in contact met een wereld die zelden verplaatst. Bijna altijd dezelfde mensen op de zelfde tijden. Lotgenoten die je een hart onder de riem steken of hen die je lief hebt een foto sturen of krijgen.

Weer slapen in een ander bed, bloemetjes, bijtjes, klokjes, geel, wit, roze ik heb alle kleuren en design’s van dekbedden wel gehad. Tweepersoons, twijfelaar, luchtbed, matje of autostoel.. Warm, koud of allebei. Ik heb wel geleerd wat gastvrij is de afgelopen tijd. Je ziet gelijk wie er staat voor je 🙂 Al zijn er een aantal die er wel wilde staan maar botweg niet de ruimte of faciliteiten hadden om mij te helpen.

Hoe dan ook, na lange tijd is het voorbij dat zwerver 2.0 leven. Geen overnachtingen meer, geen lange reistijden en het allerbelangrijkste .. hen die ik het allerliefste heb waaien weer aan op de dag. Op de fiets, waveboard, step of god weet wat voor hip vervoermiddel. Van complete stilte naar een kakofonie van geluiden.. heerlijk!

Terug op het honk, terug in de gekte van de dag. Een nieuwe plek, een nieuwe start!

4 thoughts on “Verplaatsen

  1. Ik ben blij voor je want je was duidelijk uit je doen ook al ken ik je alleen virtueel.
    Het gespuis weer vlakbij huis, zo hoort het ook.
    Geniet er van met volle teugen.

  2. Geniet van je nieuwe plekje Menno, je hebt het zo verdiend. Enneh..bloemetjes design is volgens mij bij de Hema wel te koop, mocht je het vreselijk gaan missen. ;-))

    XXX liefs Heidy

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.