Mijn dingetjes…

 

Mooi nieuws vandaag voor Eredivisie live, Rupert Murdoch neemt een belang van 51% waarmee hij de meerderheid heeft gekregen. Buiten het feit dat dit grote consequenties lijkt te gaan hebben voor de voetbal liefhebber is het vooral een hele grote deal. De beste man (althans FOX) betaald er over een periode van 12 jaar meer dan 1 miljard voor. Dat is een 1 met 9 nullen om precies te zijn 1.000.000.000 en een beetje wisselgeld.

 

De clubs zouden hier van profiteren vertelde ze op het 8 uur journaal en dat is mooi! Ik ben daar blij mee dat de clubs daar van gaan profiteren. Het is een mooi moment nog maar eens de kosten die het voetballen met zich mee brengt onder de aandacht te brengen. Voetbal is leuk voor heel veel mensen, het is de nationale sport van ons kikkerlandje en we zijn er best goed in. We leveren toch al heel wat jaartjes uitstekende voetballers af aan het buitenland waar we op onze beurt dan ook weer rijkelijk voor betaald krijgen, net als de voetballers zelf trouwens. Voetballen is een sport die mensen trekt. De fans die de club door dik en dun steunen en er alles voor doen. De sport vader die zelf voetbalt en het leuk vind naar een wedstrijd te gaan en te kijken. De vader die met zijn zoon lekker wil genieten van de sfeer en uitbundigheid van het voetbal..

Voetbal trekt ook een klein aantal minder leuke mensen. Mensen die het leuk vinden met elkaar op de vuist te gaan en het voetballen daarvoor als kapstok te gebruiken. Als turnen de nationale sport was geweest waren ze daar wel geweest. Met groepjes gaan ze naar het voetballen en spreken af om lekker te gaan matten tegen die klootzakken van de andere club. En als ze dan matten dan wachten ze tot de politie komt en dan gaan ze samen verder tegen de politie. En als de politie niet snel genoeg komt of te soft is vieren ze hun gewelddadige lusten bot op winkelruiten, vuilnisbakken, bushokjes, lantaarnpalen, bankjes, stenen en een auto hier en daar.

 

Nou sprak ik over “we” 2 alinea’s terug alleen dat “we” is niet we maar “ze” . De clubs profiteren, de KNVB profiteert en de spelers.. sja daar begin ik niet eens over. Denk eens met me mee, we worden gevraagd om familieleden een paar uur te gaan helpen in de week omdat er te weinig ruimte is voor personeel omdat de zorg te duur aan het worden is. Ook is er een discussie of we een paar arme drommels die een zeldzame ziekte hebben wel moeten laten leven. Iedereen voelt de ellende van de crisis en op alle fronten moet bezuinigt worden.

 

Bezuinigen.. politie inzet bij voetbal… Ruper Murdoch… 1.000.000.000 …. salaris van voetballers (gemiddeld 305.000 per jaar) … …. ….

 

Ik zou het wel weten, ik zou beginnen bij het voetbal. Laat ze lekker meebetalen aan het handhaven van de openbare orde? Maak een “grote evenementen” belasting waarbij risico analyse de hoogte van het tarief bepaalt. Natuurlijk is het vals dat ik alleen het voetballen noem maar ik weet weinig andere evenementen (die met grote regelmaat terug keren) waar zoveel politie assistentie nodig is. Er is altijd wel wat. Als Ajax tegen Feyenoord  speelt lijkt dat verdomme wel oorlog!

 

Mijn idee?…  (en nee ik maak geen vrienden) belasten die handel!!! Graai ook maar even mee in het grote geld en zet dat in voor publieke doeleinden zoals zorg en andere zaken waar nu elke eurocent geknepen wordt! Als je een beetje handig bent levert dat in ieder geval een aantal tientallen miljoenen op per jaar en wie weet wel veel meer!

 

dat was um 🙂

3 Responses to Eredivisie?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.