Eredivisie?

 

Mooi nieuws vandaag voor Eredivisie live, Rupert Murdoch neemt een belang van 51% waarmee hij de meerderheid heeft gekregen. Buiten het feit dat dit grote consequenties lijkt te gaan hebben voor de voetbal liefhebber is het vooral een hele grote deal. De beste man (althans FOX) betaald er over een periode van 12 jaar meer dan 1 miljard voor. Dat is een 1 met 9 nullen om precies te zijn 1.000.000.000 en een beetje wisselgeld.

 

De clubs zouden hier van profiteren vertelde ze op het 8 uur journaal en dat is mooi! Ik ben daar blij mee dat de clubs daar van gaan profiteren. Het is een mooi moment nog maar eens de kosten die het voetballen met zich mee brengt onder de aandacht te brengen. Voetbal is leuk voor heel veel mensen, het is de nationale sport van ons kikkerlandje en we zijn er best goed in. We leveren toch al heel wat jaartjes uitstekende voetballers af aan het buitenland waar we op onze beurt dan ook weer rijkelijk voor betaald krijgen, net als de voetballers zelf trouwens. Voetballen is een sport die mensen trekt. De fans die de club door dik en dun steunen en er alles voor doen. De sport vader die zelf voetbalt en het leuk vind naar een wedstrijd te gaan en te kijken. De vader die met zijn zoon lekker wil genieten van de sfeer en uitbundigheid van het voetbal..

Voetbal trekt ook een klein aantal minder leuke mensen. Mensen die het leuk vinden met elkaar op de vuist te gaan en het voetballen daarvoor als kapstok te gebruiken. Als turnen de nationale sport was geweest waren ze daar wel geweest. Met groepjes gaan ze naar het voetballen en spreken af om lekker te gaan matten tegen die klootzakken van de andere club. En als ze dan matten dan wachten ze tot de politie komt en dan gaan ze samen verder tegen de politie. En als de politie niet snel genoeg komt of te soft is vieren ze hun gewelddadige lusten bot op winkelruiten, vuilnisbakken, bushokjes, lantaarnpalen, bankjes, stenen en een auto hier en daar.

 

Nou sprak ik over “we” 2 alinea’s terug alleen dat “we” is niet we maar “ze” . De clubs profiteren, de KNVB profiteert en de spelers.. sja daar begin ik niet eens over. Denk eens met me mee, we worden gevraagd om familieleden een paar uur te gaan helpen in de week omdat er te weinig ruimte is voor personeel omdat de zorg te duur aan het worden is. Ook is er een discussie of we een paar arme drommels die een zeldzame ziekte hebben wel moeten laten leven. Iedereen voelt de ellende van de crisis en op alle fronten moet bezuinigt worden.

 

Bezuinigen.. politie inzet bij voetbal… Ruper Murdoch… 1.000.000.000 …. salaris van voetballers (gemiddeld 305.000 per jaar) … …. ….

 

Ik zou het wel weten, ik zou beginnen bij het voetbal. Laat ze lekker meebetalen aan het handhaven van de openbare orde? Maak een “grote evenementen” belasting waarbij risico analyse de hoogte van het tarief bepaalt. Natuurlijk is het vals dat ik alleen het voetballen noem maar ik weet weinig andere evenementen (die met grote regelmaat terug keren) waar zoveel politie assistentie nodig is. Er is altijd wel wat. Als Ajax tegen Feyenoord  speelt lijkt dat verdomme wel oorlog!

 

Mijn idee?…  (en nee ik maak geen vrienden) belasten die handel!!! Graai ook maar even mee in het grote geld en zet dat in voor publieke doeleinden zoals zorg en andere zaken waar nu elke eurocent geknepen wordt! Als je een beetje handig bent levert dat in ieder geval een aantal tientallen miljoenen op per jaar en wie weet wel veel meer!

 

dat was um 🙂

3 thoughts on “Eredivisie?

 1. Amen broeder! Ben het met je eens 🙂 Hier wordt regelmatig hetzelfde gezegd; laat de clubs zelf maar zorgen voor veiligheid en laten ze zelf maar een bedrijf inhuren hiervoor en niet onze politie belasten. Die heeft het al druk genoeg met criminelen vangen… of daar zouden ze het druk mee moeten hebben, ware het niet dat ze voor de meest lullige zaken (als een voetbalwedstrijd) paraat moeten staan….
  Belasten en het geld in de zorg steken (niet op managementniveau!) lijkt me ook een prima plan.
  🙂

 2. Wat betreft het ‘verkeerd bezuinigen’ ben ik het met je eens, niet wat betreft het betalen van oom agent door de organisatie van grote evenementen (zal je even helpen, naast het voetbal q-day, gay pride, concerten, marathons, en ieder weekend diverse stadscentra tijdens het ‘stappen’). Harder aanpakken van de veroorzakers is nog steeds de oplossing van overlast, dan is er minder inzet nodig en kan oom agent zich weer richten op boeven vangen. Daarnaast vragen ‘wij’ niet om hun inzet, erger, we zien ze liever niet! 🙂

  De gemaakte denkfout bij velen is namelijk ‘die politie inzet kost veel extra geld’. Want krijgt oom agent niet sowieso zijn salaris? Of gaan we helft ontslaan, en dan vervolgens via de ww dezelfde kosten maken? Nee, de kosten zijn er toch al, je kan je alleen afvragen of de capaciteit op de juiste manier wordt gebruik (niet dus, vind ik).

  Enne… Dat miljard zijn dollars, en 12 jaar is lang… Zal niet de eerste partij zijn die tussentijds failliet gaat….

  Nee, hypotheekrente aftrek voor de rijksten onder ons is bijv. een betere bron van inkomsten voor Nederland BV….

  • Laat ik als eerste zeggen dat ik het helemaal eens ben met je laatste alinea Coen! Vergeet niet dat concerten en andere evenementen zelden tot problemen leiden waar voetbal eigenlijk standaard tot problemen leidt.

   Opkomen in het weekend (voetbal dagen) zijn andere uren dan werkdagen in de week zeker bij de ambtenarij 🙂

   Minder agenten nee denk ik niet daar heb je een punt maar zeker een besparing 🙂

   Laat onverlet dat ik het persoonlijk niet kan verkroppen dat een kleine selecte elite van overbetaalde sporters en management bakken met geld verdienen en ik als domme lul mede mag opdraaien voor de kosten. Strenger straffen is mij om het even en een andere hele lastige discussie. 🙂

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.