Fotoblog Ma

 

Ik maak veel foto’s van mijn moeder. Bijna altijd snapshots met de mobiel en tussendoor. Het is een bonte verzameling met foto’s geworden en een paar wil ik er graag delen in een fotoblog. Het zijn foto’s van de tijd dat het net ontdekt was dat ze Alzheimer had tot begin 2012. Het zijn de foto’s waar ik vind dat ze acceptabel op staat. Het is nog niet het overzicht dat ik aan het maken ben van het verloop van haar ziekte maar een start.

 

Mijn Moeder met Alzheimer 14 foto’s

 

11 thoughts on “Fotoblog Ma

 1. Het zal vast niet zijn meegevallen om deze foto’s bij elkaar te brengen, het zal veel herinneringen hebben opgeroepen toen je de foto’s bij elkaar zocht en dat zullen ze waarschijnlijk altijd blijven doen. Het lijkt me zwaar om je moeder zo te moeten zien afglijden. Ik vind het knap dat je er vaak op zo’n mooie manier over weet te schrijven en het nu ook met foto’s in beeld brengt. Ook al ken ik jou en je moeder niet, telkens als ik een stukje van je hierover lees, voel en leef ik een beetje met je mee. Menno, heel veel sterkte!

 2. Wat mij altijd weer het meest treft: Zowel in je blogs als in deze foto-collage straalt jouw liefde voor je moeder er van af. Prachtig! Heel veel sterkte met het proces dat je haar stukje bij beetje aan het verliezen bent.

 3. Lees altijd je blogs, je schrijft altijd vol liefde over je moeder. De tranen lopen mij over de wangen bij het zien van de foto’s. Sterkte Menno. X

 4. Wat pijnlijk moet het zijn, om dit proces mee te moeten maken…
  Bedankt dat je ons de kans geeft, om af en toe met je mee te kijken.

  Ze is er nog, maar ze is er eigenlijk al lang niet meer.

  Heel veel sterkte met hopelijk voor je moeder het laatste stuk afscheid nemen. Het kan niet makkelijk zijn, maar van een afstandje leven we met jullie mee.

  Warme groet,
  Sigrid

 5. Ontroerend en zo herkenbaar…. Ook mijn oma, die vorig jaar stierf, 91 jaar oud, ging van een maatje 48 naar 38, er bleef niets van de eens zo statige, rijzige vrouw over…
  Toch…. zolang je je moeder nog kunt omhelzen héb je haar in ieder geval nog, ook al is het “maar” lijfelijk.
  Ik hoop dat je haar nog vaak kunt omhelzen.
  xxx

 6. Als ik van kerels zou houden zou je een goede keus zijn….ach onzin, RESPECT da’s het enige fatsoenlijke wat er in me opkomt. De liefde van een kind voor zijn moeder, het respect van een kind voor zijn moeder, het verdriet van een kind om zijn moeder die hij langzaam maar zeker moet los laten….velen van ons laten het stilletjes op zich afkomen….
  Kop d’r veur Menno en weet dat je niet alleen staat. Wij houden van je…

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.