Nationaal Songfestival 2012

En daar was het dan, het langverwachte nieuwe concept voor het Songfestival. Vergruist de afgelopen jaren was het, gebrek aan vernieuwing noemde we het. Sieneke, de Toppers en de 3J’s.. Allemaal niet in staat om Nederland zichtbaar te maken voor het Europese publiek. Vanaf nu zal alles anders zijn .. want.. de Mol gaat zich er mee bemoeien!

De aanloop naar het Songfestival was al een mooie, iedereen kon zich inschrijven en meedoen. De selectie was in handen van een select groepje mensen welke op basis van muzikaliteit en “kans van slagen” zou kiezen. Er waren heel veel mensen die er veel zin in hadden. Honderden mensen hebben kosten nog moeite gespaard om een liedje te maken en in te zenden. Een grote koffer bij de Tros was de plek waar je liedje in mocht.

Over de selectie procedure kan ik verder niets zeggen omdat ik daar niet bij was maar het was wrang om te lezen dat uiteindelijk de selectie zich alleen richtte op “jonge mensen” waarmee een fors aantal deelnemers al per direct uitgeschakeld waren ongeacht kwaliteit. Als ik in een personeelsadvertentie vermeld dat ik alleen jonge mensen zoek krijg ik op mijn donder van de inspectie aangezien het discriminatie aangaat.. dat zal de reden zijn waarom ze dat niet vooraf hebben vermeld. Of dat eerlijk is laat ik verder in het midden.

Wat ik zo jammer vind is dat we mee “veren” met de gekte die er is ontstaan rond het songfestival. Waar het ooit liedjes waren is het tegenwoordig circus geworden. We gaan mee met die idioterie. Indianen, jurkjes die eigenlijk kapot waren en god weet wat. Ik zei gisteren al als we dan toch zo gaan beginnen wees dan echt stoer en stuur Zanger Rinus..

“Bal bal bal bal bal.. we zijn op het songfestival….

Inne inne inne inne inne.. ook nu gaan we nie winne…

Pinne pinne pinne pinne met Romana lekker zinge…”

Ik weet zeker dat als we dat sturen we ook niet winnen maar definitief een einde maken aan het circus dat Songfestival heet.

Wat ik trouwens wel positief vond was dat er na tijden weer eens keuze was uit meerdere liedjes van meerdere mensen in tegenstelling tot een aantal liedjes van 1 persoon of groepje. Dat dan weer wel 🙂

2 thoughts on “Nationaal Songfestival 2012

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.