Sneeuw! oh god nee

Sneeuw, dat witte goddelijke koude spul. De roos van God welke neerdaalt op de aardkloot en geluid doet verstommen. De stuifmeel poeder van de hemel welke elk kinderhart sneller doet kloppen…

Sneeuw… dat verschrikkelijke koude spul dat onverbiddelijk neerdaalt. Dat spul dat even mooi is en dan binnen een paar dagen transformeert tot een ranzige grijze pulp. Bevroren water dat te laf was om door te bevriezen en een keiharde hagelsteen te worden.

 

Sneeuw…

In de landen om ons heen kennen ze dat fenomeen al jaren, het valt in de winter en is meestal geen verassing. De voorspellingen laten weken van te voren al weten dat er sneeuw aan zit te komen en de mensen stellen zich er op in. Relatief eenvoudig schuiven ze er doorheen en gaat het leven door zoals immer.

Hier in Nederland is dat anders, ook hier weten we al dagen van et voren dat er en kans is dat er sneeuw gaat vallen. De vlammetjes bij de NS wissels worden opgepoetst en er worden anti wapper plaatjes geplaatst zodat de wind geen vat op de eeuwige vlam krijgt. De zoutbergen worden klaargemaakt en de strooi ploegen ingedeeld voor de verschillende diensten. Wat we altijd vergeten is dat nare bijproduct dat we “mens in machine” noemen.

De douwers, de “ik kan dat”‘ers, de techniek regelt alles’ers .. Het zijn zij die de weg opgaan en met heilig vertrouwen in eigen Schumacher en techniek kunsten gewoon 140 blijven rijden. Gas der op.. het is maar sneeuw. Het zijn dezelfde Schumachers die je verderop tegenkomt als je net 3,5 uur in de file hebt doorgebracht omdat deze Schumacher iets te veel geloof had in zijn techniek. Vaak hebben ze de auto mooi gedrapeerd op de weg met het stuur net naast hun hoofd en het rempedaal ergens in de ribsectie. … Ja hoor de techniek zal je redden.. veilig en rustig sturen niet, dat is voor mietjes!

Nee de NS dan, in de zomer hebben we last van de hitte, in de herfst van de blaadjes en inderdaad in de winter van vorst en sneeuw. 1 sneeuwbui, en dan nog niet eens zo’n hele heftige.. nee gewoon een dikke nies van god.. meer is het niet. En dan staat alles stil. Wissels doen het niet meer, vlammetjes wapperen uit en de trein staat stil…

Hoe doen ze dat in de andere landen? Lees ik dat gewoon niet of rijden ze daar gewoon? Pro Rail stopt miljoenen zo niet miljarden in de sporen en elk jaar hetzelfde gedoe..

Gelukkig hebben we dan om alles af te toppen de mooie weercodes. Code geel, code oranje, code rood.. het lijk godbetert wel de aanloop voor een nucleaire oorlog!

manmanmanman…

Ik wens allen die in de file staan of op een station in Schubbekutteveen gestrand zijn ernstig veel succes!

2 thoughts on “Sneeuw! oh god nee

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.