Mijn dingetjes…

“Ik worstel en kom boven” betekend deze uitdrukking. Het is iets Zeeuws als ik het goed heb en het zijn wijze woorden. Ik worstel ook en ben nog niet boven. Nee geen ingewikkelde dingen, ja dat ook wel maar daar gaat dit blog niet over. Ik worstel nog steeds met mijn gebruik van alle mogelijkheden om me heen.

15 jaar terug was alles serieus anders. Als je iemand wilde hebben dan belde je die persoon of stuurde je een mail als het geen haast had. Waar nodig werden de SMS bundels opgemaakt maar dat was het wel zo’n beetje. ICQ als chat (“oh ohhhh”, wie kent het nog?) Nu ben je zo verdomde bereikbaar. Whatspapp, mail, chat’s in 100’en vormen, Twitter, Facebook, Hyves, Tumblr enzovoort enzovoort. Het is ook geweldig, als ik zie wat ik kan doen met deze middelen dan verbaas ik me daar wel eens over.

15 jaar geleden was ik een schreeuwende in de woestijn geweest als het gaat over zaken als Alzheimer of een blog als deze. Who the F zou dit überhaupt lezen? Met een blaadje huis aan huis gaan om mijn “boodschap” te verspreiden? Nee wat dat betreft kent deze tijden nagenoeg onbegrensde mogelijkheden. Ikzelf lees vaker een blog dan het nieuws, kijk op twitter naar de actualiteit om vervolgens rond 8 uur ‘s avonds wat verder de diepte mee te worden ingenomen.

Het is ernstig mooi maar ik blijf worstelen met de keerzijde van dit al. Ik ben erg op mijzelf gaan letten en merk(te) dat ik te pas en te onpas met de telefoon in mijn handen liep. Even checken, even bij lezen even… Enfin u kent het wel uit uw eigen omgeving. Soms zelfs zo dat ik mijn kinderen liet wachten omdat ik zo nodig een antwoord moest geven op een totaal onzinnige vraag.. maar ja.. het was zo leuk…

Kijk eens om je heen en zie de mensen eens goed. Hoe veel zitten er met de neus in de telefoon of laptop? allemaal verstopt in hun eigen wereld die ze om zich heen gevormd hebben. Een mooie wereld maar wel een enorme nep wereld. Als ze morgen dood neervallen zullen er van die hele nepwereld slechts enkelen (als ze er al zijn) zijn die dat opmerken. Je een mention, DM of por sturen. Kijk goed om je heen, mensen lopen als zombies door de straten een potje Wordfeud te doen. Op verjaardagen of etentjes zitten altijd wel een aantal mensen alweer met de telefoon n de hand. Sterker nog het is meer gebruikelijk dan uitzondering dat de iPad of andere Tablet op tafel komt.

Ik worstel, met al het goeds dat de bereikbaarheid me heeft gebracht.. ik worstel met de angst (reële angst) hoe de bereikbaarheid ook net zo makkelijk weer wegneemt wat we hebben “gevonden”.

Steeds vaker leg ik mijzelf aan banden, waar ik voorheen altijd reageerde ging ik over op af en toe reageren. Waar ik zonder te reageren toch de hele dag wilde zien wat iedereen aan het doen was ben ik inmiddels over naar af en toe op de dag. En ja dan lees je niet alles meer bij wat iedereen heeft gedaan die dag. En nee dan ben je minder sociaal omdat je niet iedereen individueel kunt benaderen.

Meeste avonden ben ik inmiddels in staat na het eten de telefoon neer te leggen en niet meer aan te raken tot het moment dat ik ga slapen. Dat was voorheen ernstig anders kunnen intimi bevestigen.

Ik worstel.. met al het goeds dat een hele donkere keerzijde heeft…

Luctor et emergo… ik worstel en denk dat ik wel boven kom.. Hoop alleen dat ik niet de enige ben.

7 Responses to Luctor et emergo

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.