Vallen maar

Weet je wat me opviel vandaag? De zucht naar het vallen van een kabinet. Iedereen die de politiek een beetje volgt houd in de gaten wat er in het Catshuis gebeurt. “Er waren moeilijke fases” werd ons te kennen gegeven via de pers. En gelijk op bijvoorbeeld Twitter waren de berichten niet van de lucht.

Geen tijd voor gekissebis en plucheplakkers. Het is de hoogste tijd voor een coalitie die wel wil hervormen #catshuis

schrijft Jolande Sap op haar twitter account. Vele anderen volgen haar met teksten als “Laat maar vallen dat kabinet” en “genoeg is genoeg” maar wat schieten we daar mee op?

Ik ben het ook zeker niet eens met alle voorstellen die het kabinet ons voorschotelt maar dat is ook democratie. “Wij” hebben met ons allen deze coalitie in het zadel geholpen en daar moeten we het gewoon 4 jaar mee doen. Een wijs vriend zei ooit “Alles wordt bepaald door het alternatief” en niets is minder waar. Stel dat het kabinet zou vallen, wat dan?

“Verkiezingen” roepen we dan met zijn allen. In de tussentijd zitten we met een demissionair kabinet wat helemaal niets meer kan doen. Geen plannen voor nu en of de toekomst (slecht of goed). Dan verkiezingen en dan de drama’s van coalitie vorming. Al met al zijn we zo een maand of 4 verder. In die 4 maanden gebeurt er dan helemaal niets en in deze tijden is dat heel erg onverstandig.

Voor hen die het nog niet gemerkt hebben, het gaat niet zo goed met ons. En de ellende is dat we dat pas vaak veel later doorhebben. Het ijlt na zeg maar. De meeste mensen voelen de crisis nog niet zo hard en doen gewoon hun ding. Ja als je een huis wilt kopen of weet ik veel wat dan in ene zie je dat de tijden anders zijn. Maar ondernemers voelen de crisis al een tijdje en doen hun uiterste best met gespaarde middelen en creatief ondernemen de pijn te verzachten voor eigen beurs maar ook voor  de beurs van de medewerkers. Er komt een moment dat dit niet meer gaat en dan zullen de eerste tekenen zichtbaar worden.

Alles is duurder aan het worden. Er laat iemand een scheet in het midden oosten en de benzine prijs stijgt 5 eurocent. Is het een natte scheet soms wel 10 cent. Ziektekosten rijzen de pan uit en de beurzen laten de pensioenfondsen in de kou staan. Alles bij elkaar stuwt dat de kosten zo hoog op dat we dat allemaal voelen. Nu stuurloos ronddobberen is zinloos.

Mijn oproep, laat ze lekker de plannen maken en waar mogelijk uitvoeren. Eens of niet we moeten het er nog even mee doen en als blijkt dat er plannen zijn die echt niet door de beugel kunnen dan hebben we nog zoiets als een 2e kamer die daar roet in het eten kan gooien.

Nog even en dan kunnen we op normale manier het beleid van deze coalitie afstraffen en kiezen wat we willen maar ik hoop vurig dat we dat nu nog even niet hoeven te doen.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.