Hey man!

Een brief .. een brief zoals ik hem had kunnen schrijven aan mijn oudste. Delen van de brief zijn waarheid en delen zijn pure onzin en uit de grote duim gezogen. Het is een experimenteel blog zeg maar 😉

 

“Hey man, had zin om je te schrijven omdat we elkaar zo weinig zien. Hoe was het op school? Onthoud maar dat als je zo oud bent al ik je ook tegen je kinderen zult zeggen “ach lagere school was de mooiste tijd van mijn leven” al zie je dat nu nog niet.Mijn ouwe zei dat ook altijd tegen me maar uiteraard geloofde ik hem niet. Nu weet ik wel beter, weet trouwens wel meer beter nu. Doe je wel je best? Later zul je daar spijt van hebben als je het nu niet doet hoor! Jaja ik zeik ik weet het.. laat me nou ff ..

Wat heb je gedaan vandaag? Ik zoals altijd weer gewerkt, dat heb ik veel te lang veel te veel gedaan. Al dat werken is leuk maar wat levert het uiteindelijk op? Zo vergankelijk als wat allemaal, althans ik ken weinig werkenden die ‘s avonds op de schouder van een collega kunnen leunen. Aan het einde van de dag als het werk voorbij is blijft er zo verdomde weinig over. Het schrijven van facturen geeft nou niet echt de voldoening die ik in mijn leven zoek al helpt het wel om de rekeningen te betalen 🙂

Wees maar blij dat je op school zit, geen zorgen behalve met wie je wilt spelen vandaag en wanneer je dat rottige huiswerk af moet hebben. Uiteindelijk komt de dag dat je geen keuze meer hebt en uitstellen geen optie is. Hoop dat het nog lang duurt voordat die dag komt! Weet je het is fantastisch als je het werk dat je doet leuk vind maar de ellende is dat je snel geneigd bent andere dingen opzij te schuiven allemaal in het teken van “het werk” Uiteindelijk is de prijs die je daar voor moet betalen veel te hoog joh. Wat ik al zei, bakken met geld, mooie auto, mooi huis, 100 miljoen vrienden maar alleen thuis zitten zitten twitteren of feesboeken ‘s avonds .. dat is het ook niet .. echt dat is het niet waard..

Wat ga je doen morgen? Als ik tijd heb kom ik even aanwaaien hoor! Wil je weer even vasthouden en ruiken. Klinkt raar he? Ruiken.. maar geloof me jongen als vader is er niets mooier dan je kind ruiken. Dat is een geur die gaat er nooit meer uit. Vanaf dag 1 dat je in mijn leven kwam heb je een bepaalde geur die vastgebakken zit in mijn neus. Nee die stink scheten tellen niet mee baklap! Ja dat kun je best ja.. heb je van  je moeder 😉 Hoe is het daar eigenlijk mee? Gaat het goed? Kunnen jullie het een beetje vinden zo met zijn allen?

Zat foto’s te kijken van onze vakanties en was gelijk een beetje verdrietig. Met bandjes in het zwembad, figuren maken op het strand .. weet je nog dat we de hond hadden nagemaakt? Mooie vakanties man, die mis ik enorm al weet ik dat er ook wel weer mooie vakanties aan zitten te komen hoor. Lekker in de zon bakken, berlinerbollen eten voor veel te veel geld aan het strand of op de banaan en er dan vanaf vallen 😀

Weet je nog dat we naar het Oostblok gingen? Oma mee, die was toen al niet meer helemaal goed. Jij vallen en ik jou tillen als een soldaat van het strijdveld. Volgens mij is het litteken nog te zien op je knie. Toffe vakanties man. Ik was nog bij Oma en die gaat niet zo goed. Vind het zo jammer dat jullie je Oma nooit echt goed hebben meegemaakt. Was een toffe oma. Verschrikkelijk lief voor haar kleinkinderen en altijd vrolijk. Daar kwam een bulderlach uit joh, als die moest lachen hadden ze een aardverschuiving in China.. echt waar. Lekker schunnig was ze ook altijd. Herinner me een avond in November waar we samen aan het rijmen waren voor een Sinterklaas gedicht. Ik zweer je de teksten die daar voorbij kwamen zijn niet geschikt om in deze brief te zetten, dat vertel ik je wel als je 35 bent 😀 Echt een tof mens die oma van je. Naar om te zien hoe ze er nu bij ligt.

Nou goed ouwe, hoop dat je een mooie dag hebt en heel af en toe even aan je ouwe vader denkt. Mis jullie elke minuut van elke dag en kan niet wachten weer bij jullie te zijn. Mis die ouwe van mij ook.. kan niet meer bij me komen helaas. Gek eigenlijk, zo ben je er en zo ben je weg.. “Leef elke dag alsof het je laatste is” zeggen ze dan als een dierbare doodgegaan is. Nou geef mijn portie maar aan fikkie want dat werkt ook niet. Lekker leeg leven is dat zeg, geen commitment, geen verantwoordelijkheid gewoon doen waar je zin in hebt en met wie je zin hebt.. nee man dat doe je als je 18 bent maar niet meer op je 40ste tenzij je denkt dat je 18 bent natuurlijk. Gelukkig moet jij nog 18 worden en kun je dat allemaal ervaren. Liefde, verdriet, haat en vriendschap. Zuig  het op (niet te letterlijk nemen graag!) en leef het.. dan kan het!

Nou vent ik spreek je snel! Dikke x en ik hou van je.. (jaja ik weet dat je inmiddels te oud bent om dat in gezelschap terug te zeggen) knuffel voor je zusje en doe een beetje lief tegen haar, je broers en zussen zullen je hele leven een deel uitmaken van je lief en leed!

X

je Papaja”

 

5 thoughts on “Hey man!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.