Bloginterview door @marysjabbens

Een bloginterwattes? Nou interview (zonder u!) kwam naar me toe via Twitter in de persoon van @marysjabbens (kijk ook  www.marysjabbens.nl voor meer info over haar) Ze heeft dit bij een aanzienlijk aantal andere bloggers ook gedaan en ik vond het wel een leuk idee.

Enfin.. voila!

 

• Wil jij je even voorstellen?

Ik ben Menno Drenth  42 jaar ouwe vader, partner, zoon en zeurpiet die altijd wat te zeiken heeft 😛

• Wat is de reden dat je bent gaan bloggen?

Jeetje goede vraag, ooit lang geleden eens een post gemaakt op een blogger site. Was meer vakmatig dan persoonlijk. De blogger site beviel me niet echt en daarna ben ik via blogspot gaan bloggen. Eerst zakelijk maar langzamerhand wilde ik meer persoonlijk bloggen en die 2 combineren is niet altijd even handig. Uiteindelijk maar op mijn eigen naam gaan bloggen omdat ik daar kwijt kon wat ik wilde delen. Ik doe dat om stoom af te blazen maar ook om voor mijzelf dingen op een rij te zetten. Door het te publiceren verplicht ik mijzelf respect te houden voor de dingen of mensen waar ik over blog en om rekening te houden met hoe ik dat doe. Deel wat je wilt maar ik deel precies wat ik delen wil!

• Hoe lang blog jij al?

Mijn persoonlijke blogs begonnen eind 2009.

• Hoe vaak blog jij?

Wanneer ik wil, daar is geen stramien voor. Ik blog als ik de noodzaak heb om te bloggen en soms is dat dagelijks maar soms ook weken niets.

• Heb jij vaste tijden waarop jij je blogs schrijft?

Nope, het komt wanneer het komt.

• Heb jij altijd een thema of idee waarover je wilt bloggen of komt dat pas als je er voor gaat zitten?

Het werkt bij mij andersom, bloggen is voor mij een middel en geen doel. Ik blog over dingen die me dwars zitten of dingen die ik kwijt wil. Als ik ergens mee zit dan wil ik dat kwijt en dat delen (zoals eerder gezegd) helpt. Het komt zoals het komt en ik blog niet omdat ik moet bloggen. Ik blog wel heel veel over mijn moeder en haar ziekte van Alzheimer. Ik bemerk dat ik het zelf fijn vind haar te laten zien aan de buitenwereld en een beetje over haar leven te vertellen. Het gros van mijn blog is wel aan haar of de ziekte Alzheimer gericht.

• Blog jij over alles?

Nagenoeg alles zolang het maar iets met mij doet.

• Hoe zou jij jouw blogs omschrijven?

Persoonlijk, Cynisch, donker, levensbeschouwelijk soms maar ook wel grappig op zijn tijd.

• In hoeverre en waarom houd jij rekening met jouw lezers, of doe je dat helemaal niet?

Ja ik hou rekening met mijn lezer (whoever that is) maar niet volgens de standaard definitie van rekening houden. Mijn doel is te bloggen over dingen die ik kwijt wil zonder daar mensen persoonlijk mee aan te vallen. Altijd het respect tonen voor hen die zich niet kunnen verweren. Cynisch ben ik wel.. donker soms ook.

• Zijn er onderwerpen waarover je wilt schrijven maar het nog niet durft/wil/kan?

Nee eigenlijk niet althans dan valt het in de categorie niet willen. Sommige dingen schrijf ik gewoon niet over. Voor de rest heb ik niet zo heel veel last van taboes of beperkingen 🙂

• Hoe belangrijk zijn de statistieken voor jou?

Ach ik zou liegen als ik zou zeggen dat ze niet belangrijk zijn. Ik vind het altijd leuk om te zien dat er veel mensen mijn blogs lezen (althans wat is veel). En zeker als je iets wilt vertellen dat bij meerdere aankomt dan kies je betere tijden om blogs te posten simpelweg op basis van statistieken uit het verleden.

• Op wat voor manier en waar, maak je kenbaar dat je een nieuw blog hebt geschreven?

Hangt er van af, soms laat ik het automatisch delen op bijvoorbeeld Facebook en Twitter maar ik haal ook regelmatig de “automaat” er van af omdat ik dan persoonlijk wil vertellen dat er een blog is. Soms ook gewoon niet en wacht je af of er iemand komt kijken.

• Ben je tevreden over jouw site?

Ach tevreden, het moet functioneel zijn en te lezen op vaste machines en mobieltjes dan is het mij wel goed. Twijfel altijd over leesbaarheid wat betreft kleuren en letter grootte en type maar voor de rest hoor je mij niet klagen.

• Wat vind je van de reacties van lezers op jouw blog?

Ja dat zijn zonder enige twijfel altijd hele toffe dingen. Mensen die de moeite nemen je te laten weten dat ze het gelezen hebben of gewoon een virtuele hart onder de riem steken dat voelt goed. Reacties van mensen zijn de krenten uit de pap! ben er altijd heel erg dankbaar voor!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.