Lintjes enzo

Een jaarlijks terugkerend fenomeen, de lintjes.. Zover ik weet werkt het als volgt. Stel je bent iemand .. niet gewoon een iemand nee een IEMAND ergo iemand die er toe doet. Dat kan zijn omdat je je inzet voor goede doelen of gewoon heel erg betrokken bent bij de buurt. Zo’n iemand kan dan voorgedragen worden door mensen. Als er voldoende mensen zijn die iemand voordragen dan wordt iemand een IEMAND omdat die IEMAND een lintje krijgt. Een soort beloning voor bewezen diensten aan een groter goed/doel/vul in.

Ik vind dat een mooie manier van belonen. Zeker de wat oudere personen vinden dit een ultieme bevestiging van waardering. Er zijn namelijk veel mensen geweest die jou hebben aangedragen om een lintje te krijgen. Het zijn er niet heel weinig maar uiteindelijk ook weer niet heel veel. 3000 op een bevolking van ruim 17 miljoen (de eilanden meegerekend) is toch best bijzonder.

Nu krijgen ook BN’ers een lintje .. en dat is dan weer net even anders. Ik las een lintje voor Jack van Gelder en dacht even.. “Hmmmm” maar na wat research bleek dat de beste man zich buiten presenteren en actief becommentariëren van sport evenementen ook inzet voor goede doelen en best wel wat. Ja daar heb ik dan wel weer vrede mee en het is de man gegund.

Zo ook Gerard Joling en begrijp me goed ik heb helemaal niets tegen de beste man. Maar research leverde niet zoveel op behalve de reden voor het lintje te weten:

Maar zoals elk jaar krijgen ook enkele bekende Nederlanders een lintje. Dit jaar bijvoorbeeld de heer G.J. Joling te Aalsmeer, volgens het Kapittel voor de Civiele Orden “succesvol als zanger, entertainer, televisiepresentator, acteur en columnist”.

Bron: LINK

Sja daar moet ik dan weer even over nadenken. Natuurlijk is het zo want je kunt lullen zoals je wilt hij doet het wel. Irritant soms en niet mijn ding maar .. hij doet het wel dat entertainen en zo. Maar is dat nou “lint” waardig? Is succesvol zijn in wat je doet een reden om een lintje te krijgen? Als dat de maatstaf is dan ken ik er ook nog wel een paar. En ik hoor je denken (nee niet liegen .. je dacht het!!) nou regel dat dan.. en weet je .. je hebt gelijk! Ik geef voor volgend jaar ook een hele zwik mensen op. Ik kruip op de zeepkist en ga mijn best doen.

Zanger Rinus voor het succesvol neerzetten van een idee dat talent geen enkele invloed heeft op succes.

Volendam voor het eigenhandig annexeren van Nederland (en de Nederlanders)

Patty Brard voor het bespreekbaar maken van een klysma

Jacques Herb voor het record “zingen van 1 lied”

En Luis Suarez voor het duidelijk laten zien aan kinderen dat onderhoud van je tanden essentieel is voor succes!

Ik ga de lijst nu indien en wacht rustig af..

 

En ja.. ik ben gewoon jaloers!

 

One thought on “Lintjes enzo

  1. Haha, ik denk dat ook ieder jaar; niet dat ik jaloers ben hoor, maar wel dat sommigen wel heel gemakkelijk een lintje krijgen. Het haalt de glans
    er wel een beetje af… Mijn pa heeft er ook eentje, zwaar verdiend (vind ik) en met tranen in de ogen ontving hij hem van de burgemeester tijdens
    een concert in het plaatselijke theater. Als je dan later leest dat “die en die” ook een lintje hebben ontvangen, dan vraag je je inderdaad af waar de
    criteria liggen… Dus, geef Erikah, jezelf, René, je schoonmoeder, je buurvrouw en weet ik veel van wie je allemaal nog meer houdt, allemaal op voor
    een lintje en wie weet!! Succes en X

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.