Weeralarm

Sneeuw, vanmorgen was er sneeuw.. “echt” hoor ik je denken? JA echt er was sneeuw. WItte poeder daalde neer op ons nederige land en volk. Kinderen werden wakker in een witte wereld en keken uit naar een dag vol slee en sneeuwballen plezier. Ouders werden wakker in een witte hel. Op weg naar je werk als het sneeuwt is in Nederland namelijk echt geen pretje. De geluksvogels die met de fiets of lopend naar het werk kunnen hoor je niet, de mama’s en papa’s met mama of papa dag hoor je ook niet.. nee maar iedereen die gedoemd was de snelweg te moeten nemen.. die hoorde je wel!

Maar goed terug naar het onderwerp.. het “weeralarm” ja u kent het wel dat alarm dat ooit bedacht is door.. ja door wie eigenlijk? Een weeralarm hoe verzin je zoiets. Je zou kunnen bedenken dat het handig is dat je van te voren kunt laten weten dat het weer je lastig gaat vallen de volgende ochtend, middag en of avond. Dan kun je rekenign houden met het verkeer en eventueel afspraken verzetten… toch? Klinkt allemaal heel logisch en begrijpelijk en dat moet diegene die het ooit bedacht heeft ook gedacht hebben.. maar nu de praktijk.

Het nadeel van alarmen is dat het alleen werkt als er daadwerkelijk iets gebeurt. Als je thuis een rookmelder hebt die elke dag afgaat dan flikker je of het kreng weg of je luistert er niet meer naar. Gaat dan een keer je strijkijzer (een WAT?) in vlammen op en de rookmelder doet eindelijk wat hij moet doen dan luister je ook niet meer. Resultaat? warmte voor een kortstondige tijd en daarna heel veel as.
Het weeralarm is niet anders, hoe vaak hebben we al niet code geel oranje, blauw en purper gehad alleen om de volgende ochtend compleet bepakt en bezakt met rugzak, sneeuwschoenen, extra proviant, dekens en kruiken er achter te komen dat het “plots opgekomen hogedruk gebied” spontaan zorgde voor 21 graden in December. Sta je dan met je zweterige sufhoofd voor de deur of erger nog je bent 7,5 uur eerder van huis gegaan om op tijd op je werk te zijn en zit je om 4:15  in de ochtend op je werk lekker alleen te zitten…

Sneeuw dus vanmorgen en wat denk je? GEEN weeralarm, nee niemand waarschuwde ons voor de horrorwinter van 2013 en ze lieten ons gewoon BASTEN! Waarom niet eigenlijk? Ze hadden niet verwacht dat het “zo lang zou sneeuwen” begreep ik uit de diverse media. Sowieso mooi om te zien dat de hele wereld de tering kan krijgen als wij in onze blikkies in de zonder weeralarm en goedkeuring van de heer Wilders zitten aan te sluiten op de “A vul een nummer in” elkaar een beetje gek te maken zitten en druk te maken. De wereld houd op te bestaan als er sneeuw valt in Nederland althans in “de media” ik geloof zelfs dat “Boelevart” schande sprak over het feit dat Badje en Estellie OOK last hadden van de sneeuw. Nederland in de ban van de sneeuw en het sneeuw alarm.

Kunnen we niet gewoon stoppen met dat alarm? Pelleboer vertelde je gewoon de avond van te voren dat het misschien ging sneeuwen en dat je op moest passen op de weg. Stonden we ook in de file maar van Pelleboer kon je het hebben. Beetje lachen en genieten van de sneeuw.. fun weet je.. We namen zelf de verantwoordelijkheid als we in de file gingen staan…  je bent toch niet blind .. als je wakker wordt en er ligt een laag van die gladde witte drab dan moet je rekning houden met vertraging of gewoon lekker onder de wol kruipen naast je blondje/brunette/redhead of kale en genieten.

Een klein beetje zelf weer nadenken kan heel geen kwaad en klaar met dat alarm gedoe. Geen makke schapen die volgzaam wachten op instructies vanuit god weet waar om ons te vertellen wat we zelf ook wel weten. Ten overvloede leg ik het nog 1 keer uit:

Uit de deur natte poten? – Regen wordt je nat van
Uit de deur striemende takken in je muil? – Storm blaas je van weg
Uit de deur witte verblindende zooi? – Sneeuw thuisblijven
Uit de deur vieze lucht? – buurman heeft wind gelaten wegwezen!

Volgens mij geeft dit voldoende houvast aan een ieder en kunnen we zelf weer Pelleboer (dat is de ouderwetse Erwin Krol voor die 100 miljoen lezers onder de opa leeftijd van 40) en als jullie twijfelen? Hoppa terug bed in en slapen, de tyfes voor de rest 😉

Succes, jullie kunnen het TJAKKA!!

2 thoughts on “Weeralarm

  1. Ben deze winter al een paar keer begonnen aan mijn winterslaap, maar ze maken me steeds wakker, schiet niet op en zo raak ik die extra 15 cm speklaag die ik voor de winter gegeten heb óók niet kwijt. Doe mij maar 2 seizoenen per jaar, lente en zomer!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.