Zo’n nieuw jaar he…

Eigenlijk is het een gek ding. 1 keer per jaar gaan we met zijn allen op zitten wachten tot 12 uur en dan springen we op, kussen (afhankelijk van het gezelschap) we elkaar en wensen we elkaar een “gelukkig Nieuwjaar”. De dagen daarna zijn gevuld met de “beste wensen” en de onvermijdelijke kus oorlogen op de werkplek.

Het zou ook best wel gek zijn als we na de wisseling en de dagen er na elkaar een kut jaar zouden wensen toch? De beste wensen klinkt dan een stuk vriendelijker. Gekke is dat we dat elkaar eigenlijk elke dag wel gunnen dus ook op 7 Mei bijvoorbeeld.. of 17 September maar nee dat doen we alleen op de wisseling van het jaar. In onze onschuld gaan we ons dan ook dingen “voornemen” zoals.. “minder vreten” terwijl de tafel bezaait is met oliebollen, appelflappen, hapjes, toastjes en de onvermijdelijke sterke dranken in heel veel soorten, kleuren en maten.

Of dat we stoppen met roken.. maar dan wel met 2 pakken peuken het vuurwerk staan aan te steken.. ook weer na middernacht? Of dat we het dit jaar anders gaan doen dan vorig jaar want vorig jaar “was wel een kutjaar zeg”… De meeste voornemens stranden dan ook al rond 12:01 op 1 Januari 20-welk jaar dan ook. Waar komen die “voornemens” eigenlijk vandaan? Weet iemand dat? Ik kan me zo voorstellen dat dit ergens een keer bedacht moet zijn. Stel er was ooit wel een god .. dan kan ik me voorstellen dat die zo aan het einde van het jaar dacht.. “hmm dat heb ik niet zo handig gedaan.. dat ga ik eens helemaal anders doen het komende jaar” immers hij heeft “the power” maar al die gewone stervelingen zo als wij? Ik zie mijzelf niet 1,2,3 de problemen in Syrië oplossen of, dichter bij huis, het water hoge water in de rivieren te splijten en zo een ramp voorkomen..

Waar komt dat vandaan die voornemens. En waarom zijn ze er als niemand zich er aan houdt?

Nee dan het onvermijdelijke moment waarop je weer aan het werk gaat. Ik ben al jaren zelfstandig en daardoor een soort van zwerver. Ik blijf nooit al te lang (waar is hier de nooduitgang) dus ik heb dat probleem niet echt maar de collega’s waar ik dan naar kijk en van hoor… Zeker als vrouw ben je het lul de komende dagen. Elke mannelijke collega kijkt het hele jaar uit naar de eerste werkdag in het nieuwe jaar want dan.. ja dan… jummie jummie.. Vers geschoren, tandjes gepoetst en een lekker luchtje op naar het werk en wachten tot dat lekkere ding binnen komt.. en dan VOL OP DE BEK!! HOPPAAAAA *lebberrrrrrr* en dan heb je nog mazzel!!!!! Want de andere collega komt nog vol met alle hapjes van de oudjaarsavond, later gegeten als kliekjes, tussen de tanden meurend naar een foute combi van knoflook, zweet en sterke drank op je af vliegen!!!

Ik ben echt heel blij dat ik geen vrouw ben en zeker geen lekker ding 😀 ik benijd ze niet. Als jullie (lees mijn collega’s van dit moment) het goed vinden beperk ik me tot het wensen van de beste wensen (want “krijg de klere dit jaar” zeg je nou eenmaal niet) en een ferme handdruk en oogcontact.. dat lijkt me een uitstekend voornemen waar niet alleen ik blij van ga worden!

Dus bij deze:

Beste wensen

– ferme handdruk en oogcontact

Op naar een mooi jaar!

 

9 thoughts on “Zo’n nieuw jaar he…

  1. Ik heb alleen maar vrouwelijke collega’s maar toch. Van mij hoeft het allemaal niet zo klef. Gelukkig ben ik nog vrij en hoef de 5e pas te beginnen. Vaak ‘vergeet’ ik het ook hoor.Nee van mij hoeft het allemaal niet.

  2. Ik pak ze allemaal, man of vrouw 😛
    Sorry, bij mij op het werk zoenden ze nooit, tot ik kwam haha… Als ik volgende week weer op het werk
    kom verwacht ik toch wel dat ze me met open armen opwachten 😉
    Een goed, gezellig, geweldig, tof, keigaaf nieuw jaar gewenst Menno!
    Smok! (gheghe)

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.