En dan?

wpid-CameraZOOM-20130603220200660.jpg

Wat ik me wel eens afvraag is of ik de enige ben. Ben ik de enige die dingen ervaart zoals ik ze ervaar? Neem nou gewoon het leven op zich. Je wordt geboren en er ligt een bepaald pad voor je klaar. Sommige noemen het “Lot” en anderen “karma” of gewoon leven.

Zou je dat kunnen beïnvloeden? Ja ten dele wel daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Door een positieve houding is de kans dat je positieve zaken aantrekt vele malen groter dan als je je als een hobbezak door het leven gaat. Negatief gedragen trekt vaak ook negativiteit aan. Beïnvloedbaar of  maakbaar zoals vele het graag noemen. Wat niet te beïnvloeden is zijn dingen die gewoon gebeuren. De categorie “shit, happens!”

Shit happens dus.. Herkenbaar? Voor mij wel en ik ga dat vanzelfsprekend niet allemaal delen maar geloof mij als ik zeg dat ik op mijn 42ste . ja ja de god is 42.. zucht.. aanzienlijk veel heb meegemaakt. En al die dingen of een groot gedeelte daarvan waren zaken die ik niet kon beïnvloeden maar wel een intense invloed hadden en hebben op mijn leven en het verloop daar van.

Er achter komen op mijn leeftijd dat je eigenlijk weer helemaal opnieuw mag beginnen is aan de ene kant een bevrijding en aan de andere kant een bevestiging van een falen. What the fuck happend.. wanneer dan? Waarom dan? Hoezo dan? Zinloze vragen die je aan jezelf stelt want al zou je ze kunnen beantwoorden dan verandert dat nog helemaal niets aan wat er gebeurt is… zinloos dus. Neemt niet weg dat je de moed dan wel eens in de schoenen kan zakken,.. althans wel in die van mij.

Is het Karma? Dan heb ik het wel heel slecht gedaan in een vorig leven geloof ik.. Of is het gewoon botte pech en draait het universum van pech tijdelijk even om jou heen? Het maakt uiteindelijk ook allemaal zo weinig uit.. het is wat het is en je kunt alleen maar proberen je stinkende best te doen er beter uit te komen. De rest is geschiedenis zeggen ze dan wel.

En dan? Was de titel.. Geen idee, gewoon doen en aanpassen. Mijn zakelijke collega en ik spreken regelmatig over de PDCA cirkel De P van Plannen.. de D van Do of Doen, de C van Controleren en indien nodig de A van Adapt of Aanpassen en dan weer vanaf het begin.. . Als je dat als je motto kunt aanhouden dan zal het vast wel lukken. En zo niet dan..

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat!

Stay positive!

Kan wel wat “wind” gebruiken trouwens!

14 thoughts on “En dan?

 1. Herkenbaar… t leven… Ikzelf denk ‘shit happens’ niks geen hoger plan. Shit happens and then we die….. Ik stuur jou positieve wind 😉 en blijf schrijven, recht uit het hart… jij komt er wel … !

 2. Gek toch dat sommige momenten ik juist dingen lees die mij weer aan het denken zetten. Ik zag je mail en dacht ‘ ik lees het niet, stel dat het deprimerend is, toen kwam de gedachte in mij op dat het ook anders kan zijn. Ik heb het als positief ervaren, het waarom heeft geen zin, het doen en eventueel aanpassen en positief zijn wel. Dank je dat ik (en anderen )een kijkje in jou belevingswereld mogen nemen.

 3. hmmmmmm…..Ben niet zo blij met je PDCA-cirkel….. Jij ook niet hoop ik. Dan raak je de weg naar jezelf toe wel kwijt op den duur. Plannen, controleren??? En eventueel aanpassen? Zou mijn advies niet zijn.
  Maarrrrr…… alles komt uiteindelijk op z’n pootjes terecht als je inderdaad maar probeert dat ene vonkje op een dag te blijven ontdekken. En zelfs in de meest rotte periode zal je op de rand van je bed als je je dag even overdenkt, merken dat je altijd, altijd eventjes gelachen hebt die dag of geglimlacht. En op enig moment na veel pijn en verwerking, kan je weer vanuit je buik lachen en ben je (helaas zou ik haast zeggen) weer een stukje wijzer/volwassener geworden, waar je dan uiteindelijk een ander weer mee verder kunt helpen. Want zo ben jij !!!

  XXX

 4. Lieve Menno, wat worstel je toch met alles en met jezelf…. en toch ben je positief, want je probeert jezelf weer op de goede weg te krijgen. Je vraagt of je de enige bent die dit zo voelt. Het antwoord is nee. Ook ik heb enorm veel meegemaakt. En iedere keer als ik denk: is het dit dan nu? Will life turn around for me? Gebeurt weer iets nieuws…. Dat ik überhaupt nog positief kan blijven vind ik heel knap van mezelf. Al heb ik het soms ook heel zwasr. En ook ik ben bezig hier hulp voor te zoeken. Omdat ik het mezelf gun. En mijn gezin. Maar mijn troubles doen er verder niet toe. Ik wil je alleen laten weten dat je niet de enige bent. Hang in there! Achter die prachtige wolken die je fotografeert schijnt altijd de zon! Kus.

 5. inderdaad Menno ‘shit happens’, ik denk in ieders leven, de een krijgt een beetje meer op zijn/haar pad dan de ander maar niemand ontkomt er aan.
  Hoe ga je er mee om dat maakt het grote verschil denk ik, ik probeer zoveel mogelijk vooruit te kijken, niet achterom. Leer van je fouten maar blaas het allemaal niet teveel op, als je geen fouten maakt, leef je niet.
  Ik heb geen idee waar jij mee worstelt op het moment, ik denk dat ik het wel ongeveer weet, maar dat je worstelt is duidelijk.
  Welke keuzes je ook maakt en hebt gemaakt in je leven waren jouw beslissingen, of het goed heeft uitgepakt en je keuze achteraf een goede keuze was of niet, is altijd de vraag. Het was echter jouw keuze dus op dat moment was het de goede.
  Je kan altijd weer andere keuzes maken, is het nooit te laat voor, ook niet als je 42 bent. Ik ben nu 63 en ik stel mijn keuzes nog regelmatig bij.
  Ik wens je sterkte met je geworstel maar verlies nooit het vertrouwen in een goede afloop Menno.
  Je hebt denk ik toch veel in je leven waar je gelukkig van wordt, het zijn bij jou ook de kleine dingen waar je zo van geniet merk ik vaak, die prachtige luchten die je fotografeert bijvoorbeeld en niet te vergeten je kinderen.
  Hold on!!

 6. Herkenbare woorden. Ik ben “nog” maar 36 en heb ook al heel wat te verstouwen gehad.. Ik ga dat niet allemaal hier neerzetten maar ik ben er wel van overtuigd dat ik soms ook wel es denk dat ik niet zo’n best karma heb! Ondanks dat geniet ik van de leuke dingen in het leven en als het even wat minder gaat houden juist die dingen me scherp en op de been. Kop dr veur Menno!

 7. Hey Menno Ik heb een motto voor mezelf waar ik altijd op terugval als ik dan tenminste helder kan denken wanneer ik het weer eens moeilijk heb,eigenlijk zijn het er twee : Alles in het leven loopt toch zoals het loopt, maar ook nr. 2 Het leven,is het antwoord op iedere vraag. Ik denk dat ieder mens in zijn leven met tegenslag te maken krijgt, de vraag is,hoe ga je ermee om……. Ik blaas graag wat positieve wind die de donkere wolken doen verdwijnen in de hoop dat ook jij je weg weer naar het geluk terugvindt , hou je haaks man. Liefs van mij X

  • Helemaal met je eens al lijkt soms de verdeling van tegenslag wat oneerlijk. Alsof de een nergens last van heeft en de ander alleen maar… Is ook perspectief van het moment en als je somber en donker bent zie je alles somber en donker. Dank voor je wegblazen.. op een gekke manier helpt het! X

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.