Mijn dingetjes…

wpid-CameraZOOM-20130603220200660.jpg

Wat ik me wel eens afvraag is of ik de enige ben. Ben ik de enige die dingen ervaart zoals ik ze ervaar? Neem nou gewoon het leven op zich. Je wordt geboren en er ligt een bepaald pad voor je klaar. Sommige noemen het “Lot” en anderen “karma” of gewoon leven.

Zou je dat kunnen beïnvloeden? Ja ten dele wel daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Door een positieve houding is de kans dat je positieve zaken aantrekt vele malen groter dan als je je als een hobbezak door het leven gaat. Negatief gedragen trekt vaak ook negativiteit aan. Beïnvloedbaar of  maakbaar zoals vele het graag noemen. Wat niet te beïnvloeden is zijn dingen die gewoon gebeuren. De categorie “shit, happens!”

Shit happens dus.. Herkenbaar? Voor mij wel en ik ga dat vanzelfsprekend niet allemaal delen maar geloof mij als ik zeg dat ik op mijn 42ste . ja ja de god is 42.. zucht.. aanzienlijk veel heb meegemaakt. En al die dingen of een groot gedeelte daarvan waren zaken die ik niet kon beïnvloeden maar wel een intense invloed hadden en hebben op mijn leven en het verloop daar van.

Er achter komen op mijn leeftijd dat je eigenlijk weer helemaal opnieuw mag beginnen is aan de ene kant een bevrijding en aan de andere kant een bevestiging van een falen. What the fuck happend.. wanneer dan? Waarom dan? Hoezo dan? Zinloze vragen die je aan jezelf stelt want al zou je ze kunnen beantwoorden dan verandert dat nog helemaal niets aan wat er gebeurt is… zinloos dus. Neemt niet weg dat je de moed dan wel eens in de schoenen kan zakken,.. althans wel in die van mij.

Is het Karma? Dan heb ik het wel heel slecht gedaan in een vorig leven geloof ik.. Of is het gewoon botte pech en draait het universum van pech tijdelijk even om jou heen? Het maakt uiteindelijk ook allemaal zo weinig uit.. het is wat het is en je kunt alleen maar proberen je stinkende best te doen er beter uit te komen. De rest is geschiedenis zeggen ze dan wel.

En dan? Was de titel.. Geen idee, gewoon doen en aanpassen. Mijn zakelijke collega en ik spreken regelmatig over de PDCA cirkel De P van Plannen.. de D van Do of Doen, de C van Controleren en indien nodig de A van Adapt of Aanpassen en dan weer vanaf het begin.. . Als je dat als je motto kunt aanhouden dan zal het vast wel lukken. En zo niet dan..

Als het niet gaat zoals het moet dan moet het maar zoals het gaat!

Stay positive!

Kan wel wat “wind” gebruiken trouwens!

14 Responses to En dan?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.