Mijn dingetjes…

sunsets

Ik ben in verwarring… dat gebeurt iedereen wel eens en nu dus mij. Ik ben in verwarring met best wel veel dingen. Ben gestopt met roken al weer even geleden en ik ben in verwarring omdat ik deze keer mijzelf niet heb laten verleiden om weer te beginnen zoals alle andere keren.

Ik ben in verwarring omdat ik niet zo goed weet wat er nu gaat komen. Niet zo goed weet wat sommige van mij verwachten dat ik doe en waardoor ik dus in verwarring raak. Maak me normaal niet zo druk over wat anderen vinden maar in dit geval is het juist heel erg belangrijk wat die anderen daar van vinden. De tekenen zijn in mijn ogen karig en vaag en laten verwarring achter.

Ik ben in verwarring omdat ik steeds vaker met tegenzin naar mijn moeder ga. Dat heb ik nooit gehad.. ik ging altijd met een soort van plezier en energie voor 10. Nu niet.. misschien wel omdat het dragen van haar lot op feitelijk alleen mijn schouders gewoon te veel aan het worden is? Het is onmogelijk uit te leggen wat het met je omgeving doet deze ziekte. Zo ver heen is ze.. zo hulpeloos en niemand die het begrijpt. Ik wel, ik ben met haar meegereisd tot de halte waar ik uit moest stappen omdat verder meereizen niet meer mogelijk was. Vanaf dat punt heb ik haar uitgezwaaid en sta ik nog steeds te zwaaien..

Ik ben in verwarring omdat ik soms niet weet wat ik aan moet met de sociale media. Als ik dan mensen lees die elke dag een FaceBook gebruiken als maatje om tegen te praten dan doet me dat iets. Doe ik dat ook? Nee geloof het niet maar vind het niet erg als iemand me er op wijst. Het voelt een beetje .. ja triest is denk ik het mooiste woord als ik dat zie. Aan het einde van de dag je dag opsommen op FB of welke sociale media dan ook omdat er niemand naast je zit. Is dat triest? Nee want het is menselijk dat je de dag wilt delen met iemand.. alleen is die iemand in de vorm van een FaceBook dan wel de juiste weg? Helpt een like of een bevestiging je beter slapen? Voor mij persoonlijk is het niet de weg en gelukkig is dat voor iedereen verschillend want anders zaten we allemaal de hele dag allemaal hetzelfde te doen 😉

Verwarring alom dus maar gelukkig  schept dat ook ruimte om dingen te doen. Ergens over na te denken en beslissingen te nemen. Mijn moeder, .. ik heb besloten dat ik het mijn plicht vind naar haar toe te gaan en als ik het een keertje dan wat minder vind dat is dan jammer. Ze heeft ook zo veel voor mij gedaan en buiten dat.. als ik het niet doe wie doet het dan?

Wat ik moet doen om te weten wat er gaat komen? Geen idee en daarom doe ik maar wat. De Engelsen hebben daar de mooie uitspraak voor “i’m winging it” wat zoveel betekend als “ik probeer ook maar wat” en meer is het niet. Ik probeer ook maar wat en soms gaat dat goed en vaak gaat dat grandioos fout..

Verwarring… niet in de laatste plaats of ik wel op “publish” zou drukken

Of ik wel moet delen wat me bezig houd

Of ik niet te open ben…

Verwarring..  moet je voorstellen hoe een mens met beginnend Alzheimer zich moet voelen…

 

9 Responses to Verwarring

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.