Bescherming personen…

We weten dat in Nederland de zaken aangaande privacy redelijk goed geregeld zijn. Er zijn strakke lijnen over wat je wel en niet mag en in sommige gevallen is overregulering een feit.. (maar dat is een ander blog).

Mijn moeder, inmiddels wel bekend bij lezend blog publiek van de baklap heeft Alzheimer en is derhalve niet meer in staat haar eigen zaken te regelen.
Haar oude huis waar ze tot voor een paar maanden geleden in woonde staat er nog bij als de dag dat ze naar de crisis opvang ging. Wij als kinderen met veel tegenzin begonnen met het inventariseren van de spullen.. We zijn met meerdere dus automatisch moet je dan dingen gaan verdelen.

Hoe dan ook het is een huurhuis en dat maak zaken makkelijker… zou je denken toch? Geen gezeur over verkoop prijzen en erfrecht en god weet wat .. gewoon opzeggen en klaar….

toch?

Nee dus… Omdat er in het verleden situaties zijn geweest waar over actieve kinderen huizen op gingen zeggen van ouders die tijdelijk uit huis waren hebben ze besloten daar niet meer aan mee te werken. Het kan dus alleen als de persoon die op gaat zeggen een volmacht heeft of als voogd kan optreden.

Is leuk… want dat houd namelijk in dat er een volmacht MOET komen.. alleen een volmacht krijgen is een zaak van de Notaris. Deze besluit op basis van een aantal criteria of de volmacht gever nog in staat is deze af te geven en weet aan wie dat gedaan wordt… ik hou mijn hart vast!!!

Vrijdag weten we meer… als dat goed gaat zijn we weer een administratieve hobbel verder.. En ik weet het is allemaal ter bescherming tegen de uitwassen van deze wereld maar mijn god..

Enne dan ga ik er ngo van uit dat het lukt! Als het niet lukt is voogdij of minderjarig toezicht wat gebeuren moet.. dat is langs de rechter en niet 1 keer maar elk jaar de rechter op de hoogte houden van alle beslommeringen etc.. leuk 🙂 nog een administratie er bij …

Mooi land .. met strikte regelgeving die 95% van de mensen beschermt voor iets dat ze niet in hun hoofd zullen halen en 5% bestraft .. en die doen het dan alsnog wel maar dan op een slinkse manier 🙂

Menno

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.