Gevangenen en bejaarden wisselen?

Hier werd ik op gewezen gisteren en ben even gaan zoeken. Ik vond hem on-line en wilde het graag met de mensen die mijn blog met regelmaat lezen delen. Uiteraard een tikkeltje gechargeerd op een paar punten maar de zorg kant van dit stuk zit er niet heel erg ver naast. Ik citeer van de originele site (link onderaan blogpost)

Laten we onze bejaarden in de gevangenis zetten en de criminelen in een verpleeghuis! Op deze manier hebben de bejaarden toegang tot douches, hobby’s, en begeleide wandelingetjes en uitjes. Ze krijgen dan ongelimiteerd gratis medicijnen, medische zorg en tandheelkundige behandelingen, rolstoelen enz. Bovendien krijgen ze geld in plaats van te moeten betalen.

Ze worden constant via videocameras in de gaten gehouden dus ze kunnen direct geholpen worden als ze vallen of hulp nodig hebben. Hun beddengoed wordt twee maal per week gewassen en al hun kleding wordt gewassen en gestreken naar hen terug gebracht. Een surveillant checkt elke 20 minuten hoe het met ze gaat en brengt maaltijden en hapjes naar hun cel. Ze kunnen familiebezoek ontvangen in een vertrek dat speciaal hiervoor ontworpen is.

Ze hebben toegang tot een bibliotheek, de sportzaal, een geestelijke raadgever, het zwembad en mogen een opleiding volgen. Eenvoudige kleding, schoenen, slippers en hulp zijn gratis voorhanden. Privékamers voor allen met een tuin waar oefeningen gedaan kunnen worden. Elke bejaarde heeft de beschikking over een computer, een TV, een radio en dagelijkse telefoongesprekken.

Een bestuur met managers is aangesteld om klachten in behandeling te nemen en de surveillanten moeten zich aan een strenge code hoe de bejaarden te behandelen, houden.

Terwijl aan de andere kant: De criminelen koud eten krijgen en worden alleen gelaten zonder dat er naar hen wordt omgekeken. De lichten gaan om negen uur savonds uit en douchen kan eens per week. Ze wonen in een kleine kamer, betalen 750,00 euro per maand en hebben geen enkele hoop er ooit nog uit te komen..

Link naar originele blogger

5 thoughts on “Gevangenen en bejaarden wisselen?

  1. Geniaal hoe kwam je op het idee. ‘s Nachts misschien? Alleen mijn man stemt niet in. Hij hoeft geen pottenkijkers. Ik noem steeds de voordelen op maar hij gaat niet mee.

  2. Hee Menno, eindelijk heb ik weer eens tijd om je blogs te lezen! Bovenstaand geleend stukje vind ik een geniaal voorstel…
    Fijn dat je toch weer veilig bent thuisgekomen. Maar niet leuk om vast te komen zitten in de sneeuw! Daarom voor nu een hele fijne kerst toegewenst met je kinderen en je vrouw!

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.