NASA Tweetup part IV


DSC04080, originally uploaded by baklappie.

Daar sta je dan… Donderdag 13 Mei 2010! #nasatweetup En dan sta je op minder dan een kilometer afstand van het Space Shuttle Atlantis..

Ruim 29 jaar voor dat ik hier sta zie ik space shuttle Columbia voor het eerst opstijgen op televisie.. Het concept van een shuttle die de ruimte in gaat en gebruikt kan worden als een soort “bus” is meteen een die bij mij tot de verbeelding spreekt.
Ik ben 11 jaar als de eerste shuttle vertrekt.. en ik weet het zeker!! Ik wordt Astronaut 🙂

Dat laatste heb ik dan maar schoorvoetend opgegeven maar ik wist ook zeker dat ik ooit een keer het gevaarte zou willen gaan zien.

Een leven vol ervaringen en gebeurtenissen verder leek het niet meer te lukken.. tot de waanzinnige opmerking van Elwin die mij er op wees dat ik nog een half uur kon inschrijven op deze tweetup..

De rest is geschiedenis. . en daar sta ik.. kan hem net niet aanraken maar ik sta er naast.. ik sta waar de happy few komen.. ik sta waar slechts weinigen stonden. Het is een ervaring die nu al zorg draagt voor het feit dat mijn reis niet meer stuk kan gaan!

Nu de focus op Vrijdag! Om 2:02 lokale tijd is de planning dat Space Shuttle Atlantis zich losmaakt van de toren en een cargo bay vol met Russisch spul naar het ISS gaat brengen voor de laatste keer…

Ik kan niet wachten.. ben zooooo benieuwd naar die ervaring.

Morgen meer..

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.