Twitter, Frits Wester en hoe het afliep :)

Mooi is dat dan wel weer, in het heetst van de strijd zeg je snel dingen. De meeste dingen kloppen ook met wat je had willen zeggen maar missen soms de nodige nuance. Dat zijn momenten waar je dus onbewust meewerkt aan het opkloppen.
Het zal niet iedereen ontgaan zijn dat ik nogal heftig reageerde op de (met name RTL4) verslaggeving rond de trieste dood van Milly.

(kijk HIER voor het eerdere bericht wat ik tweete)

Liggende (jaja ik heb rug problemen dan mag je liggen :P) en lezende zag ik het ene bericht na het andere voorbij komen. Als vader van 3 kinderen waarvan 1 in de zelfde leeftijdscategorie als Milly was ik sowieso al wat emotioneler opgefokt.

Om een lang verhaal korter te maken ik heb inmiddels met @fritswester gesproken over die avond. En zoals altijd is het een samenloop van omstandigheden die leiden tot dergelijke situaties. Ik kom uit “het vak” ik weet hoe gestrest het kan zijn in beladen actuele nieuwssituaties.. dan is er wel eens spraakverwarring.
Zonder nou mijn hele gesprek met Frits te gaan zitten oplepelen neem maar aan dat hij uitvoerig vertelde wat er die avond speelde en de uiteindelijke opeenstapeling van factoren die maakte wat het was.
Mijn verhaal aanhorende gaf hem ook een indicatie over “de andere kant” .
Hoe dan ook wat mij betreft is het een onfortuinlijke samenloop van omstandigheden in een gestreste situatie.

Het twitteren is leuk maar ontbeert nuance en is soms te snel en soms te traag (zoals @NienkeMarloes zo mooi verwoorde) om echt te discussiëren. Blijft een leuk maar oh zo gevaarlijk medium als je je kwetsbaar opstelt! En dat doe je als je echt twittert!.

Frits dank je dat je de moeite genomen hebt mij te bellen.. dat had je niet hoeven te doen maar je deed het wel! Daar houden we van.
Case closed… en zoals we dan zeggen.. even goede vrienden 🙂

Menno

3 thoughts on “Twitter, Frits Wester en hoe het afliep :)

  1. De volgende keer ga ik ook @fritswester uitvoeteren! Dan gaat hij me ook bellen….! 🙂 Nee serieus, letters op een scherm mist emoties en lichaamstaal.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.