Mijn dingetjes…

Ik lees

Inmiddels zijn er duizenden mensen overleden door de droogte. Nu bezwijken zo’n 100 kinderen per dag.

op nu.nl … hoe is het toch steeds weer mogelijk dat in een wereld waar de melk, boter, vlees en groente weggegooid worden omdat er een overschot van is. Waar subsidies de land en tuinbouw overeind moeten houden omdat anders de productie van dergelijke goederen “te veel zou kosten”

Hoe kan het dat de halve wereld compleet en idioot over de top gaat als er een nieuwe iPad uitkomt en hoe kan het dat er 100 kinderen per dag gewoon doodgaan simpelweg omdat ze de pech hadden op de verkeerde plek geboren te worden.

Waarom kunnen we dit niet oplossen? Elk jaar verdwijnen er miljoenen en miljoenen aan steun van de landen en mensen in een bodemloze put. Eten is er niet maar om de een of andere reden zijn er wel altijd kalashnikovs en de bijbehorende munitie. Vele rijkdommen zijn er te vinden zoals edelstenen of aardolie en toch sterven er 100 kinderen per dag.

Waar blijft al dat geld? Waarom komt dat niet aan? Verdwijnt het in de zakken van de stammen die daar de scepter zwaaien? Verdwijnt het in de zakken van dictators en ander gespuis? Of verdwijnt het in goedbedoelde maar uitzonderlijk inefficiënt uitgevoerde projecten? Ik begrijp het gewoon niet.

Al dat geld, en we hebben het over 100’en miljoenen gaat ergens heen maar schijnbaar komt het nooit aan. En elke dag sterven er weer 100 kinderen omdat ze de pech hadden daar geboren te worden. Ontwikkelingshulp noemen we het maar het lijkt steeds meer op bodemloze put hulp.

Hoe kan het dat we het wel eens worden over een muntstuk of een handelsovereenkomst sluiten met x aantal landen maar falen we steeds weer om als 1 entiteit nu eindelijk iets te gaan doen aan onrecht als dit. Jaja ik weet het ik leef in een utopische wereld en ik zie het vast allemaal “te simpel” en dat geloof ik.. maar dat verantwoord nog steeds niet waarom 100 kinderen per dag een nodeloze dood sterven terwijl “wij” door blijven gaan met de onzinnigheid van elke dag (voor sommige dan he).

Daar moet ik je toegeven kan ik enorm moedeloos van worden… je zou bijna (lees BIJNA) niets meer geven aan 555 maar aangezien alles bepaald is door het alternatief zal ik dat als enige echt kunnen doen terwijl ik weet dat er een to groot bedrag blijft hangen aan management, bestuur en onroerende goederen. Stel je voor dat je in een oud kantoorpand in Diemen zuid gaat zitten.. dat kan natuurlijk niet..

pfff einde betoog.. en het lezen van dit betoog koste slechts het leven van 0,34 kind ..  een koopje!

6 Responses to Hoe is het toch in hemelsnaam mogelijk?

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.