Mijn dingetjes…

Gisteren was zo’n dag.. een dag dat je bij jezelf denkt “weet je.. laat alles maar de t****g krijgen!” Ik weet niet hoe het jullie vergaat in jullie levens maar in dat van mij valt het af en toe allemaal niet mee. Het ergste is dat je soms zo het gevoel hebt dat alles “tegen” je is dat je daar ook volledig in mee gaat.

Bij mij loopt het niet zo lekker de laatste tijd, zal jullie niet lastig vallen met mijn klaagzang maar ik denk oprecht dat ik best wat te klagen heb. Het zijn allemaal dingen waar je geen controle over hebt. Werk, prive, gezondheid etc etc.. dingen die gebeuren om je heen. Gisteren bijvoorbeeld weer ff zo’n moment dat je denkt.. grrrrr…

Door omstandigheden rij ik tijdelijk in de oude auto van mijn moeder. Een Corsa uit 2001. Prima auto niks mis mee.. althans.. De auto is een maandag morgen product en heeft al wat problemen gehad. Starte slecht en heeft een kleine 2 jaar geleden een nieuwe boordcomputer module gehad (kassa!) .. Niet zo lang geleden een krukassensor (nooit van gehoord voor die tijd) en kassa.. Vorige weer wilde hij niet lekker meer schakelen. Er was geen dealer met tijd behalve 1 in Huizen (een kilometer of 20 hier vandaan).
Da auto weggebracht en tijdelijk een auto gehuurd .. want zonder auto.. tja dat is me wat.

Gisteren kreeg ik het telefoontje van de garage.. “Beste mijnheer Drenth” en geloof me .. dan weet ik al wat ze gaan zeggen πŸ™‚ .. “.. blah … blah .. blah.. de kosten voor reparatie zullen rond de € 2600,- bedragen!” …

….

..
.

Enfin, nadat ik weer was opgestaan, uitgelachen en het masker met lucht weer van mijn gezicht haalde heb ik aangegeven dat we dat maar even niet moesten doen. Maar ja.. geen auto… want blijven huren is gewoon geen optie dat kost veel te veel geld…

Uit baldadigheid belde ik toch nog eens naar mijn vorige garage. Een garage waar ik jaren kwam met veel plezier en altijd tevreden was. Ooit misgelopen om deze Opel.. 2 jaar geleden en inderdaad.. die boordcomputer. Mijn verhaal van onmin gedaan aan de eigenaar en verteld dat ik ontevreden was geweest over de afhandeling van de reparatie toentertijd.

De eigenaar deed zijn verhaal en stelde mij toen iets heel bijzonders voor.. Hij had nog een inruil staan.. als ik die op mijn naam zou zetten, verzekeren en rustig mee rijden kon ik die kosteloos gebruiken! De man gaf me gewoon tijdelijk een auto.. ondanks of misschien wel dankzij dat ik hem vertelde dat ik ernstig ontevreden was geweest over de afhandeling.. “Zet de Corsa maar bij die dealer dan gaan we kijken wat we kunnen doen omdat we ook vinden dat 2 jaar veel te kort is voor dergelijke apparatuur. stelde hij nog voor.

Enfin, ik met dochter gisteren en mooi rondje gereden:

Van Huis naar Garage 1 in het Oosten, daar de tijdelijke auto opgehaald en de gehuurde laten staan
Tijdelijke auto op naam gezet en een auto ambulance gehuurd
Met Tijdelijke auto naar Garage 1 in het Oosten om de gehuurde auto op te halen
Gehuurde auto op de Auto Ambulance en op weg naar Garage 2 in het westen (zeg 30 kilometer verderop)
Bij Garage 2 de huur auto inleveren en betalen. Een paar honderden euro’s armer de deur verlaten.
Op naar Garage 3 (vlakbij 2 dat dan weer wel) om de Corsa op te halen…
Afrekenen van onderzoekskosten voor de Corsa.. weer ruime 100 euri armer..
Corsa op de auto ambulance en op naar Garage 4 (in het Zuiden zeg een kleine 20 kilometer verderop)
Auto afgeladen bij Garage 4…
Auto Ambulance terugbrengen naar de verhuurder en klaar…

De klere gereden, veel betaald en niets wijzer πŸ™‚ maar wel gezellig met dochter πŸ™‚ die inmiddels een zeer bedreven hulp is als het gaat om het ophalen en vervoeren van auto’s. Ook wel heel erg onder de indruk van het feit dat in nood soms mensen opstaan die je helpen op onverwachte manieren. Dat is erg goed om te weten!

De avond ingegaan waar ik nog wat moest werken en net voor ik wegging een telefoontje waar je zo ontzettend kwaad om kunt worden. Omwille van de persoon, het gebeurde en de ernst van het gebeurde kan ik er niets over zeggen maar geloof me.. het betreft minderjarigen en het simpele feit dat “Nee” schijnbaar voor sommige hetzelfde is als JA en veel! Woedend kun je er om worden.. en weer was er niets aan te doen.

Zorgen, gezondheid, lief, leed, ruzie, geld, werk, slaap… alles tegelijk.. Zoals ik gisteren al twitterde, als er een god is dan heeft hij een aparte vorm van humor wat mij betreft!

Mooiste van alles is wel dat ik gewoon nog lekker NIET rook πŸ™‚ bijna weer een maand zonder de kanker-staven in de mond.. dat dan weer wel…

5 Responses to Soms zit het tegen :)

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright Β© 2012. All Rights Reserved.