Mijn dingetjes…

 

Vanmiddag was ik samen met mijn dochter bij mijn moeder. Het was al weer even geleden dat ze mee was geweest en ze wilde Oma graag even zien. De glimlach van mijn moeder was metersbreed toen ze mijn dochter zag. Of het is omdat ze wat bekends ziet of omdat ze gewoon geniet van een jonge dame weet ik niet maar ze geniet.

 

Ze zit lekker met oma te keutelen en ik bekijk het van een afstandje. Op een goed moment vraag ik mijn dochter wat ze er nu eigenlijk van vind zo bij oma. Ze kijkt me even aan en antwoord resoluut: “Ik hoop dat ze gelukkig is en het fijn heeft hier…” Noem me sentimenteel en ouderwets maar ik vond dat zo mooi. Het was zo gemeend en oprecht. Ze weet nog een beetje hoe mijn moeder ooit was en probeert dat in haar gedachten te houden voor zolang ze dat kan.

 

Na een minuut of 5 waren mijn ogen weer droog genoeg om even naar ze te kijken en ik vroeg aan mijn moeder.. “Ma, ben je gelukkig?” Zonder enige twijfeling schudt ze nee en kijkt me aan. Ik vraag haar direct daarna of ze het hier wel fijn heeft en gelukkig schudt ze heel overtuigend “Ja”…

 

3 Responses to Onverwachte antwoorden

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share if you care
Archieven
Baklap2’s tweets


Copyright © 2012. All Rights Reserved.