TBS en Robert M

Vandaag begint het proces tegen Robert M. Voor diegene die zich ook alweer afvroegen wie dat was .. nou Robert M staat garant voor de grootste zedenzaak die we in Nederland ooit hebben gehad. Hij heeft bekend 87 kinderen misbruikt te hebben. Een stukje uit het NRC van vanmorgen:

Juridisch lijkt de zaak tegen Robert M. niet zo ingewikkeld. Hij heeft het misbruik van 87 kinderen bekend en er is beeldmateriaal van 32 kinderen gevonden. Van één kind dat is misbruikt zijn tweeduizend foto’s en 138 filmpjes gevonden. Het Pieter Baan centrum adviseerde eerder Robert M. tbs op te leggen, omdat het gevaar op herhaling groot is. De advocaten van M. betwijfelen of dit advies wel opgesteld kón worden, omdat M. niet wilde meewerken aan het onderzoek naar zijn psyche.

(bron: NRC)

Die laatste zin die in dat stukje staat maakt me razend. Hoe kun je als advocaat met jezelf leven. Natuurlijk iedereen (zelfs een monster als Robert M) heeft recht op juridische bijstand en deze bijstand moet naar eer en geweten worden ingevuld maar het vieze gladde slijmerige juridische spel dat ze gaan spelen maakt me misselijk tot op het bot. Omdat de hufter niet meewerkt zou het theoretisch zo kunnen zijn dat hij “slechts” veroordeeld gaat worden voor zijn daden. Een jaar of 14 krijgt en waarschijnlijk op basis van “ik heb zo’n slechte jeugd gehad” ergens met een jaar of 10 al weer vrij rondloopt. Klaar om verder tegaan waar hij gestopt was alleen wellicht nu een beetje “slimmer” zodat het langer gaat duren voordat hij weer opgepakt gaat worden.

Wat is er toch mis met dit soort zaken, ik weet het ik loop vooruit op dingen die nog moeten komen maar jezus.. 87 levens direct naar de klote geholpen en evenzoveel ouders opgezadeld met een trauma van heb ik jou daar. 87 levens werden in vertrouwen overgelaten aan Robert M en dat vertrouwen is niet een beetje geschaad. De advocaten willen het spreekrecht voorkomen van de ouders van de slachtoffers. “Het zijn feitelijk niet de slachtoffers” is het verweer. Weet je, in theorie hebben ze misschien gelijk maar wat willen ze dan? Een kind van een paar jaar zijn of haar verhaal laten doen? Wat mij betreft zijn de ouders JUIST slachtoffer in dit verhaal en vertegenwoordigen ze een groep mensen die niet in staat zijn hun eigen verhaal te doen. Alleen daarom hebben ze al het volste recht hun verhaal te doen.

Hoe kun je slapen ‘s nachts als advocaat van zo’n monster…

Ik volg het op de voet al hebben ze voor god weet wat voor reden alles afgeschermd tijdens dit proces. Ik zou bijna zeggen breng de schandpaal weer op het plein. Na bewezen schuld bind je zo’n gast aan de schandpaal en ik beloof stellig dat ik hoogstpersoonlijk minimaal 20 kuub stenen ter beschikking stel.. ik kom ze met liefde brengen! …

Ik ben bang dat als een “mens” als dit geen TBS krijgt en vrij komt op relatief korte termijn hij geen lang en gelukkig leven zal lijden. Ik weet wel dat ik als ouder er niet mee zou kunnen leven…

 

3 thoughts on “TBS en Robert M

  1. ja het is allemaal zo krom,
    en ja die advocaat heeft zelf zeker geen kinderen,
    ik hoop wel dat die levenslang opgesloten wordt,
    liever nog op een eiland met meer van deze mensen en dat ze zelf moeten zorgen voor eten en drinken. Dat mag ik eigenlijk niet zeggen maar doe het toch.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.