Een dank je wel!

Het was een gekke week die afgelopen week. Naast alle “gedoe” van regelen en de emoties was er ook nog zo iets triviaals als “griep”. Ik lag plat, jongste lag plat, oudste lag plat.. allemaal ziek. Tussen het ziek zijn lopen de beslommeringen door. Er moeten dingen geregeld worden voor een crematie. Kist open, kist dicht.. Waar komt ze de laatste dagen te liggen? Wat voor kaart en voor wie?

Muziek, mensen, wensen, bloemen, gedachten, speech?

Ik ben nog niet eens toegekomen aan alle zakelijke dingen die er nog moeten gebeuren. Instanties laten weten dat ze dood is.. dat ze geen pensioen meer hoeft. Dat de zorgverzekering niet meer van toepassing is.

Eerst morgen de laatste handeling, morgen dragen we haar voor de laatste keer weg. Om na een ceremonie te verdwijnen in de eeuwigheid.

In de tussentijd nog even wat anders… Ik heb niet heel veel gekeken op de diverse media de afgelopen dagen. De ziekte en pure desinteresse. Even geen behoefte aan wat er allemaal gebeurt om me heen. Egoïstisch misschien.. en misschien ook niet. Neemt niet weg dat ik echt ben overladen met berichten. Vanuit alle hoeken denkbaar kwamen de berichten. Zo veel en zo lief allemaal… Het is echt heel erg gaaf om in trieste tijden zoveel mooie berichten te krijgen. Het sterkt enorm.

Dank jullie allemaal voor de berichten, whatsapps, mails, kaarten, telefoontjes, DM’s en god weet wat meer! Heel bijzonder…

Nog 1 dagje.. en dan weer door met de orde van de dag…

 

20 thoughts on “Een dank je wel!

 1. Sterkte Menno maar… niet over 1 dag verder tot de orde van de dag he? Neem je tijd, die orde van de dag komt maar nu nog niet!

 2. Nog ziek ook, ik hoorde het, dat kon er ook nog bij. Morgen is moeilijk, een definitief afscheid, dat had ik 2 maanden geleden van mijn vader. Ik vond de dag van de uitvaart zwaar. Ik wens je kracht toe en steun van allen die je lief zijn en erbij zullen zijn.

 3. Menno, je moeder heeft haar rust gevonden…Je hebt haar zolang met zoveel liefde omringt, ik hoop dat ook jij rust zult vinden.
  Sterkte in de dagen die komen, weet dat er veel mensen aan je denken.

 4. Heel veel sterkte en kracht morgen… Draag haar met grote trots naar haar laatste rustplaats, want wat is ze sterk en moedig geweest en wat ben jij sterk geweest! Hele dikke knuffel….. x

 5. Wens je toe dat het een heel mooi afscheid zal worden, je moeder èn jou waardig. Maar dat kan haast niet anders dan goed komen, met al die intense en liefdevolle aandacht van jou.
  Hartegroet,
  Dinne

 6. Menno ten eerste gecondoleerd. Die orde van de dag kan je even vergeten trek een 3/4jaar uit voor alle beslommeringen die op je afkomen die met het overlijden te maken hebben. Ik wens jou en je familie veel sterkte

 7. Eigenlijk moet ik me rot schamen dat ik het nu pas lees, ik had zo mijn eigen “toestanden” waarmee ik jou niet ga vervelen.
  Jongen wat heb ik met je meegeleefd en meegevoeld, en vind het daarom dubbel zo erg dat ik het nu pas onder ogen heb………
  Allereerst dan dus Gecondoleerd Menno met het verlies van je moeder,
  en wens je voor nu Beterschap, maar vooral heel veel sterkte voor de tijd die komen gaat, je omschrijft het al in je blog de #instanties.
  Er wordt van alle kanten aan je getrokken, nog geen tijd om echt te rouwen…..
  Maar die periode breekt geheid aan, en, mocht je eens van he af willen kletsen
  zonder het in een blog te willen zetten, dan ben ik er voor je.
  Nogmaals heel veel kracht,en liefde gewenst om dit zware verlies te kunnen dragen
  Ik denk aan je XXXX

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.