2013 Ja wat moet je daar nou van zeggen?

Altijd een beetje obligaat een “jaar overzicht” lijkt het. Als je mensen een beetje kent en volgt weet je vaak vanzelf wel hoe iemands jaar er uit heeft gezien. Maar weten we dat eigenlijk wel? Ik denk het niet, we weten hoe iemands sociale media leven er uit heeft gezien en dat was vast grotendeels tof ๐Ÿ™‚ en gelukkig hebben we de foto’s nog.. maar hoe het leven echt was? We hebben geen idee.

Mijn 2013? Ja dat was een bewogen jaar mag ik wel zeggen. Een jaar waarin ik vaak op randjes heb gestaan. Randjes die gelukkig meestal niet maar soms wel overtreden werden. Zo takelde mijn moeder verder af en heb ik zeker 3 keer een rit naar het verpleeghuis gemaakt denkende dat het de laatste zou zijn… niets is minder waar. Ze is alive and kicking althans soort van. Ze beweegt niet echt meer.

2013 is ook het jaar van duidelijkheid. Zo zijn er veel dingen in mijn leven gezegd en tegen mij gezegd. Ben ik uitgemaakt voor veel en heb ik uitgemaakt voor veel… en dit alles heeft uiteindelijk meer begrip en helderheid op kunnen leveren. Ik zie 2013 ook als het jaar waarin ik voor het eerst moest gaan leren zaken te laten gaan. Niet alles proberen vast te houden, te controleren of wat ook. Accepteren dat ik niet alles kan doen en accepteren dat ik niet heb kunnen zorgen voor wat ik had willen zorgen.

2013, ik had gehoopt op iets meer oplossingen. Een wat minder complex jaar, het heeft niet zo mogen zijn. We reizen wekelijks het jaar door en leven gedeeltes uit tassen en halve kasten. Ook had ik gehoopt dat zakelijk het jaar nog wat meer zou aantrekken. Begrijp me heel goed ik heb zelf niet veel te klagen. Heb een bijzonder leuke opdracht bij, wat mij betreft, 1 van de interessantste omroepen van Hilversum en mag daar een mooie tijd mijn kunsten vertonen. Nee ik bedoel gewoon de rest van de markt. Veel bezuinigingen om ons heen en collega’s van weleer verdwijnen stukje bij beetje. Een echte kaalslag in onze wereld. Nodig misschien maar daarom niet minder pijnlijk.

2013 is ook het jaar geworden waarin ik meer en persoonlijker ben gaan schrijven. Minder twitteren en anders gebruik maken van de sociale media. Alle meldingen op de mobiele apparatuur standaard uit en wederom de baas worden over mijn leven en me niet laten leiden door de sociale media. Ik maak uit wanneer ik reageer en niet de vrager! Het grote twijfel jaar.. ga ik iets doen met mijn blogs of niet? Ik trek die twijfel gewoon mee 2014 in ok?

Ja al met al was 2013 best een kut jaar maar gek genoeg ook een goed jaar. Juist om de eerder genoemde dingen. Gewoon omdat er naast het gedoe en gezeur en verplichtingen ook veel meer helderheid is gekomen. De waarschuwingen van mijn moeder’s gezondheid hebben me doen inzien dat het tijd is voor haar. Tijd om te gaan en daar bereiden we ons op voor of beter gezegd .. ik ben er klaar voor.

Het allerbelangrijkste uit 2013 is misschien wel dat ik gestopt ben met roken. Inmiddels al een kleine 3 maanden rookvrij. Godzijdank is Erika mee gestopt en zijn we samen op weg weer wat gezonder en bewuster te leven. De energie die je daar van krijgt is sterk. Squashen met mijn maatje elke week. Bezweet en pijnlijk op vele plekken thuiskomen is te gek .. zouden we meer moeten doen

Nog heel even en dan luiden we een nieuw jaar in. 2014, nooit gedacht dat ik dat op deze manier in zou gaan. Had mijn moment nu vroeger toch echt wel anders ingeschat. Aanpassen en doelen verleggen, niet zeiken en doorgaan. Ik neem een hele hoop van mijn doelen uit 2012/2013 mee naar 2014 en daarmee ben ik klimaat neutraal bezig omdat ik geen nieuwe voornemens heb ๐Ÿ˜‰ De enige persoonlijke wens die ik heb is dat ik de kans krijg even rust te nemen. Al is het maar een dag.. een dag helemaal niets op een inspirerende plek. Geen telefoon, geen verbinding met alles wat je kent.. alleen ik en mijn omgeving. Zou toch te regelen moeten zijn?

Ik wens jullie, trouwe lezers van mijn blogs, een ontzettend mooi 2o14 toe en hoop oprecht dat jullie in staat zijn je doelen te verwezenlijken of in ieder geval dichter bij je doelen te komen dan ooit tevoren. Ik dank jullie voor jullie reacties, het meeleven met mijn eenvoudige leventje, de harten onder de riem wat betreft mijn moeder en gewoon jullie aandacht! Het maakt dat donker niet alleen maar donker is … heel veel dank!

Op naar 2014!!!! Fijne jaarwisseling

Een aantal foto’s van het afgelopen jaar welke van grote invloed zijn geweest.

10 thoughts on “2013 Ja wat moet je daar nou van zeggen?

  1. Bedankt voor het gunnen van een kijkje in je/jullie leven. Je bent een toffe gozer en een kanjer. Een emo en een bikkel.
    Ik wens jou en de jouwen een goede jaarwisseling en het aller-allerbeste voor 2014. Dat het je mag brengen waarop je hoopt
    en waarvan je droomt. X, Thea

  2. bedankt voor alle mooie, ontroerende, aangrijpende, maar ook confronterende blogs waardoor ik een inkijk mag krijgen van wat jou beweegt รฉn emotioneert in jou leven รฉn dat van je pracht moeder.

  3. Dat heb je weer prachtig opgeschreven en omschreven. Ik wens jou en je dierbaren een geweldig jaar met heel veel liefde, vriendschap en ook veel rust.

Reacties zijn tof.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.